FASHION - TOVE CASTOR,  LIFESTYLE - TOVE CASTOR

Ceannis aw15 – Mina favoriter har fokus på detaljerna

Att komma till Ceannis showroom är alltid en upplevelse, man får komma och hälsa på i deras värld men jag tycker också att de lyckas så bra med att förmedla den känslan även i deras shop in shop´s. En shop in shop kan man beskriva som en liten butik i en större butik, där ett varumärke har en egen inredning och en egen yta bara för sig själva, jag tror ni alla vet vad jag menar.

När jag tittade närmre på höstens nyheter så faller jag för detaljerna, både de synliga och de osynliga. Mocka är verkligen ett härligt material och är väldigt stort i modebilden just nu, samma sak med fransar som gör sig allra bäst i mocka. Den här lagom stora clutchen i grå mocka känns helt rätt, jag gillar färgen, jag gillar att fransarna går lodrätt och jag gillar att väskan har en kedja så man kan hänga den över axeln eller crossbody. Visst är den både bohemisk och sofistikerad? En bra mix!

IMG_8241

Men som ni också märkt har jag fått upp ögonen för Bucket bag´s. Den här från Ceannis har verkligen allt. Rätt form, lång och kort axelrem och här kommer vi till detaljerna som inte syns. För utöver de som faktist gör det, som det vävda skinnet som med all säkerhet kommer slitas fantastiskt, så kommer sig den vävda ytan av att man tagit tillvara på spillbitarna från skinnet. Som vi alla vet säljs inte skinn på metervara utan har en av djuret förutbestämd form vilket ger en del spill. Det har man här tagit tillvara på och kombinerat ett hållbart förhållningssätt med en snygg finish. Detaljer som både syns och som inte syns.

IMG_8237

Inom varumärket Ceannis jobbar man med alla delarna. De har sin egen design och de åker själva och söker rätt material till sina produkter. Där finns en hel del omsorg, samma omsorg bjöd de oss på när de för dagen bjöd på hemlagad rabarbersaft och hembakta skorpor, sparrisar och ost. Så lyxigt!

IMG_8248

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.