LIFESTYLE - TOVE CASTOR

DÅ OCH NU 

Friyay!!

jag kan inte låta bli att reflektera över hur en fredag (eller vilken veckodag som helst egentligen men nu är det ju just fredag idag) kan se ut nu och hur den såg ut då. Om vi utgår från att DÅ är tex 17 februari 2011.

DÅ: Jag klev upp, gjorde mig iordning, lämnade på skolan och anlände sedan på mitt jobb. Tog en kopp kaffe i kaffeautomaten, sade hej och godmorgon till säker 50 olika personer innan jag klev in på mitt rum…förlåt mitt klassrum. Katedern var min och den var alltid full med kreativa saker. På väggarna satt textiltryck, virkade mössor, kroppsformer genom århundraden och längst bart sot pådragna vävstolar. DÅ hade jag 3-4 lektionspass per dag. På den tiden hade jag lunchrast, jag hade rastvakt och när lektionerna var slut så stod många av mina alldeles underbara elever på kö för att kramas hej då. Några ville inte släppa utan ”ville vara hos mig hela hela hela tiden”.

NU: (Just idag då) Kliver upp, kolla instagram, kollar bloggen, schemalägger ett inlägg inför nästa vecka då jag är i fjällen. Vispar ihop en våffelsmet, äter frukost med sonen (den som ännu inte åkt till skolan) och sedan filmar jag att jag gräddar en våffla (dagens första hundrelaterade jobb). Hoppar på tåget (tar en selfie innan bara för att det är sol). Irrar runt lite i stockholm innan jag hittar fram till min första möte. En catch up med en tjej jag jobbat med i tidigare projekt som landar i att vi planerat en ev fotografering. Skyndar vidare till nästa kund. Jag ska förbereda ett stylistuppdrag som är inplanerat nästa vecka då jag ska prata trender och komma med styling-tips på en shoppingmorgon och samtidigt fira en nyöppning av en nyrenoverad butik. Tar en takeaway kaffe. Därefter bär det av till dagens sista möte som är på ett presskontor. Där får jag en presentation av alla nyheter inför våren, frossar i nya ansiktsmasker och går i spinn över nya ansikts-wipes. 

Snälla snälla snälla. Kan man få allt här i livet. Snälla, bara allt, det är väl inte för mycket begärt?
Det perfekta jobbet hade varit en kombination. Känslan av att få ge, inspirera och betyda något för andra, få kärlek, kramar och all den där energin som bara barn kan ge. Fasta arbetstider, fast lön. Betald semester. Den lugna morgonen där man har tid att grädda våfflor och äta frukost med sina barn. Spänningen i att planera nya projekt, få dela med sig och inspirera andra i något så underbart som i personlig stil samtidigt som man får möta upp människor som är experter på sina områden och gotta sig i nyheter inom skönhetsbranschen. Samtidigt som man har ett fikarum med kaffeautomat…och inga tider att psst som jag inte själv har bokat in.

Jag kan inte låta bli att undra hur mitt jobb kommer se ut om ytterligare 5 år…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.