FASHION - TOVE CASTOR,  LIFESTYLE - TOVE CASTOR

DIY SKINNKJOL

Unknown-5

 

  Som jag har inspirerats av den här kjolen från FilippaK. Det började för ganska precis ett år sedan på FilippaK´s visning under FW i januari. Jag har haft den med på trendföreläsningar och I wish-listor, jag har skärmdumpat den från Instagram stylad på olika sätt och under FW i augusti var den flitigt förekommande på front row. Prislappen var tyvärr ganska saftig så jag har inte riktigt kunnat motivera mig till att slå till men ändå inte kunnat släppa tanken. Nu är den helt slut men jag tänkte jag kunde inspireras och DIY fast myself. När det gäller just den här kjolen har det för mig alltid varit materialet och uttrycket jag inspireras av och när det nu är ett så klassiskt material och inte är ett print så spelar märke mindre roll. Hade det däremot varit ett material, en signaturmodell eller ett print så hade jag aldrig nöjt mig med annat än originalet, men nu är det formen och uttrycket jag söker. Jag blir lika inspirerad av de här bilderna.   

 

Unknown-3

 

  Jag vill helt enkelt ha en. Först tänkte jag att jag skulle klippa av den skinnkjol jag har, men den är lite för vippig så jag har gått omkring och klurat på hur jag skall ta in den för att det ska kunna bli snyggt.   

 

 

 

Men så hittade jag den här från H&M Premium Quality. En mer rak A-line skinnkjol med den höga midja som jag söker. För ett mindre tränat öga är den mycket lik den skinnkjol jag redan har men de är skurna på två helt olika sätt och den här har bättre förutsättningar att bli bra när jag klippt av den till en kortare modell. Den har en annan midja och andra våder och är inte lika utställd utan rakare. Kanske är helt hål i huvudet att köpa en ny skinnkjol för att klippa av den. Men det är ett bra hål i huvudet för den är för lång (för min målbild) och jag har en plan.  

 

      

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.