Synoptik glasögontrender tove castor
FASHION - TOVE CASTOR,  LIFESTYLE - TOVE CASTOR

GLASÖGON VÅREN 2016 – FEM STILAR FEM BÅGAR FEM TRENDER

Fem stilar, Fem bågar och Fem trender. Cateye, mönstrat, färg, runt och matt är de glasögontrender som inspirerar mig mest just nu. I samarbete med Synoptik har jag valt ut fem bågar ur deras vårsortiment som var och en representerar mina favorittrender.

 

Cateye-formen

Initialt så provade jag den här bågen för att jag var ute efter färgen, en brun sköldpaddsbåge gärna lätt rundade. Sedan visade det sig att Cateye-bågen är faktiskt en väldigt smickrande och feminin båge som faktiskt passar de flesta ansiktsformer. Jag gillar känslan, lagom retro i 50-talsanda och med en hel del attityd.

Synoptik glasögontrender tove castor

Båge : Sensaya

 

Mönstrade bågar – Sköldpadds-eller andra djurmönster

Bågen jag valde att prova är en lite fyrkantigare båge fast med rundade hörn, det är en form som passar min ansiktsform bra. Just de här bågarna har en ganska skarpt mönster men trots att mönstrade bågar ofta tar för sig så blev det inte alls för hårda kontaster mot ansiktet, snarare tvärt om. Det mönstrade piggar upp och ger energi. Jag tror till och med att det här var den enda båge som fick mig att skratta.

Synoptik glasögontrender tove castor

Båge: Peak Performance

 

Färg 

Färgtrenden är stor. Man vågar mer idag och jag tror det beror på att man idag ofta satsar på att skaffa flera glasögon, inte bara ett par utan en hel ”galsögongarderob”. Då kan man våga uttrycka sig i sin favoritfärg. Mina glasögon som jag har idag är ju faktiskt ett par röda men jag kan hålla med om att jag inte varje dag känner för röda bågar så den här gången tänkte jag; Varför inte en tvåfärgad båge? En båge med färg men som går ton i ton i en form av ombre. När färgen mattas ut neråt kinden blir det väldigt fint och jag tycker de smälter in väldigt bra trots att det egentligen händer ganska mycket.

Synoptik glasögontrender tove castor

Båge: Miki Ninn

 

Runda bågar

De runda bågarna är verkligen tillbaka. Personligen tycker jag att runda bågar ser intelligent och konstnärligt ut. Här finns verkligen utrymme för att sätta stilen och kanske till och med skruva lite på din personlighet.

Synoptik glasögontrender tove castor

Båge: Tommy Hilfiger

 

Matta bågar

Blankt eller matt, metall eller plast. Självklart spelar materialvalet stor roll för uttrycket och just nu är jag sugen på matta texturer. Jag tycker jättemycket om de här rundade bågarna i matt metall. De är nätta och ser lyxiga ut samtidigt som de har en trendig karaktär. Här har vi egentligen två trender i ett. Den runda formen och den matta finishen.

Synoptik glasögontrender tove castor

Båge: Gucci

 

Kanske kommer ni ihåg att jag stylade en visning i höstas på Optikmässan just på temat Glasögontrender. Efter som jag är stylist så har jag inte kunnat låta bli att tänka hela vägen. För mig är det självklart att tänka in både stil och identitet när jag väljer glasögon och faktum är att jag kan se mig själv i alla de fem bågarna jag plockat ut. Eftersom jag älskar att uttrycka mig med kläder så gör jag det även den här gången. För en komplett look så behövs utöver bågen både kläder, accessoarer och skor  och så här skulle jag styla glasögonbågarna utifrån min egen garderob.

 

 

Så här stylar jag de Runda, Cateye och Färgade bågarna.
Dressa ner en printad sidenkjol med vita sneakers och matcha randigt med svarta slacks och herrskor. Personligen stylar jag också gärna randigt och leopard tillsammans. Musse Pigg klockan från mellanstadiet är en av mina käraste detaljer!

styling tips tove castor

 

 

Så här stylar jag den Mönstrade bågen.
Leopard kan lätt bli ganska damigt, så även andra grafiska djurprint därför stylar jag dem gärna helt tvärt om, inte en dam i sikte. Snygga slitna Levis 501, jag köpte mina second hand, tillsammans med en grå collegetröja. Rulla eller vik upp byxan kring ankeln och bär tillsammans med ett par pumps med lite lägre klack. Dessutom kan du med fördel matcha leopar med leopard med leopard.

styling tips tove castor

 

 

Så här stylar jag den Mönstrade och den Matta bågen.
Nude från topp till tå blir nästan lite minimalistiskt som en slipklänning i 90-talstappning. Tillsammans med en minimalistisk outfit blir de matta bågarna pricken över i!
Matta guldsmycken är också väldigt smickrande mot skandinavisk hy och matta ögonskugger känns lite sofistikerade. Men lika snyggt är det med ett par mönstrade bågar till det minimalistiska, de tillför en härlig ”jag studerar konst” attityd.

styling tips tove castor

 

 

Så här stylar jag den Färgade och den Matta bågen.
Sist men inte minst en lite rockigare stil. Man kanske inte förknippar den plisserade kjolen med attityd men om man visar lite mage, vågar ta till lite färg, udda material och personliga detaljer så som i valet av smycken då tycker jag att man landar helt rätt. Till det forttätt gärna att uttrycka dig med färg genom att välja en färgad glasögonbåge kan du vara både lekfull eller modig eller gör du tvärt om, väljer den matta bågen så blir det genast mer stramt och arkitektoniskt. 

styling tips tove castor

 

Nästa vecka har jag bokat synundersökning till både mig och K. Jag är så sugen på nya bågar men har inte kunnat bestämma mig än åt vilket håll jag ska gå. Jag kan tänka mig dem allihopa 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.