LIFESTYLE - TOVE CASTOR

Gudhjem

Nu har vi kanske hittat vår favoritby på ön, kanske beror det på att det är den by som mest påminner oss om Visby och våra hjärtan klappar ju extra hårt för Gotland sedan länge tillbaka även om Bornholm nu avancerar dag för dag och aspirerar på förstaplatsen av favoritöar. 

 Bornholm och Gotland skiljer sig ganska mycket om man är närgången. Vegetationen är annorlunda men framförallt är det en annan aura. Inramningen är annorlunda, tempot är annorlunda och framförallt skiljer det sig i antalet turister.

Igår promenerade vi längs gatorna i Gudhjem. Gudhjem vår ny favorit!

 

Gudhjem,_Bornholm_(2012-07-08),_by_Klugschnacker_in_Wikipedia_(19)

 

Vi strosade längs gatorna upp och ner, fotograferade husfasader och stockrosor, köpte ett halsband och ett par örhängen i hamnen och hamnade tillslut på Rökeriet där vi trots all god fisk som fanns på menyn tillslut valde att besätta en pizza. Som att svära i kyrkan men god var den.

Vi var heller inte de enda som bar på en liten påse från karamelleriet, jag tror faktiskt att vi följde turistens regelbok till punkt och pricka men det får vara så, den där gången, för hit kommer vi att återvända många fler gånger och kommer känna oss mer och mer hemma.

Från Gudhjem går också båten till Christiansø och dit kommer vi att åka någon dag. Kanske blir det i år eller något annat år, vi tar dagen som den kommer. Däremot kanske det blir Gudhjem igen redan idag och om det blir så så kommer vi garanterat att sätta oss på rökeriet igen men den här gången med fisk på tallriken.

 

 

 

  
    
    

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.