FASHION - TOVE CASTOR

HÅLLBARA STRUMPBYXOR

Är det något som alltid har tagits upp som ett monster gällande återvinning och miljöförstöring så är det väl strumpbyxan. När jag växte upp var det alltid ett exempel att stumpbyxan tar si och så många år för naturen att bryta ner och om jag inte minns fel så var det hundratals år.

Därför hoppas jag att ni alla stiftat en bekantskap med Swedish Stockings!

De är, och har blivit vida erkända som, ett miljövänligt strumpbyxmärke. Swedish Stocking producerar strumpbyxor av återvunnen nylon, deras fabriker är fria från avfall, solcellsdrivna och renar allt vatten som används vid färgningsprocesserna.

Tidigare fanns de i egen webbshop och därefter i ett samarbete med FilippaK. Idag finns de på flertalet ställen som tex Twilfit och sedan ett år tillbaka står det också bakom tillverkningen av flertalet strumpbyxor på Indiska. Fast även där går de givetvis under eget varumärke. 

Så snyggt är det när nya unga entreprenörer går in och visar att problem som stora aktörer duckat för att lösa, visst går att lösa. Samtidigt som de gör det till den starkaste delen med sitt varumärke. Men nu är det inte bara hållbarheten som är starkt med Swedish Stockings. Det är ett kvinnligt företag, det är nytänkande, problemlösande OCH de gör också bland de snyggaste strumpbyxorna på marknaden. I minst lika bra kvalitet som de största aktörerna, om än inte ännu bättre!

När jag ställde frågan på Instagram fick jag snabb respons att just Swedish Stockings var bland de bästa. Andra varumärken som lyftes fram var Clavin Klein, Pierre Robert och Calzedonia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *