VISUALISTERNA

I am – I am

IMG_3377.PNG

Karl Lagerfeld demonstrerar på gatorna i Paris – Be your own stylist – I am Karl, I am! Jag har aldrig känt mig mer in synk med Karl och modehuset Chanel som han designar för. Jag vill också demonstrera på gatorna i Paris med Karl. Och då menar jag att jag gärna hade varit en del av modecirkusen i Paris. Jag stylar ju redan mig själv – och dig, eller dig eller dig också för den delen – det är bara att fråga!

IMG_3381.PNG
Jag får dock rynkor i pannan när jag tänker på vad man borde demonstrera för, vad både män och kvinnor borde gå ut tillsammans för att försöka förändra, tänker på fattigdom, barnarbete, barnsoldater, listan kan bli lång. Ändå tenderar viss form av politiska utspel få stort utrymme och genomslagskraft. Almarna i Kungsträdgården tex. Kommer Chanel vara som syre till en glödande debatt eller kommas ihåg som ett annorlunda inslag i fashionsammanhang? Politik eller inte, mode engagerar.
IMG_3380.PNG

Free Freedom!!

Älskar ordleken HISstory och HERstory. Vi hade faktiskt en häxa i Gamla Stan på 90-talet som gick under namnet Jolanda den Tredje, hon hade både butik, skrev böcker och spådde dig med tarotkort om du ville det. I hennes bok använde hon sig konsekvent av uttrycket HERstory. Älskart!

IMG_3378.PNG

Visst tittar ni liksom jag på skorna?!
Yta – Engagemang Intresse – ställningstagande…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.