LIFESTYLE - TOVE CASTOR

Jag förstår att jag är svår att stå ut med ibland

Jag borde kolla mailen, ringa samtal och kicka igång arbetsdagen men när jag sitter här på pendeltåget kommer jag på mig själv att i brist på annat sitta på Pinterest och söka på ”soft” och ”pink” i jakt på inspiration. På ett pendeltåg har jag inga andra verktyg. Den där kreativiteten behöver vakna, jag lever ju på den. Det är ju den jag säljer. Mail, ekonomi och allt det där andra som har med eget företagande att göra är ibland mer som en fotboja. För bra idéer, geniala lösningar eller eller en och annan idé om image, look eller form kan födas fort men tar oftare väldigt lång tid att landa och komma till dig. Sedan ska den också förmedlas till andra men då är mer 3/4 av jobbet gjort. I huvudet. 

Kreativitet och galenskap (läs psykisk ohälsa) sägs gå hand i hand. Toppar och dalar, högt och lågt, eufori och total apati. Hepp – förstår att jag är svår att förstå och stå ut med ibland.

Jag var på en utställning en gång där konstnären, eller förmodligen curatorn, avsatt ett av rummen för att ställa ut konstnärens uppvärmning. Det här var kanske -94, det är ett tag sedan men jag tänker ofta på det där. Hon värmde upp varje morgon genom att, på vanligt papper, måla sitt självporträtt. Ett papper, en pensel, en spegel. Utan krav. Hon var brutalt ärlig. Var hon glåmig och mörk under ögonen månade hon så, ibland ser man grön ut eller har rödmosiga ögon. Brutalt ärlig, utan krav…låter inte det som en bättre start på dagen? 

 

 

En kommentar

  • Pyret.

    Oj vilken inspiration, det kanske är någonting en själv bör starta dagen med? Känns som ett sätt att växa i sig själv och lära sig att acceptera en själv trots skavanker. Gillar verkligen detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.