FASHION - TOVE CASTOR,  LIFESTYLE - TOVE CASTOR

Jag hoppar Balmain i morgon

I think therefore I am. 

Jag har bestämt mig för att inte köpa något från H&M designsamarbete Balmanation med modehuset Balmain. Av två anledningar: Jag är inte av uppfattningen att morgondagens vintage finns i kollektionen. Jag tror att få kommer bära plaggen mer än ett par veckor. Vi kommer att se en Instagramhype men hur många ser vi framåt januari? Det är en anledning. Den andra anledningen backas upp av ett citat från Ann-Sofie Back som bottnar i en överkonsumtion och hur man som företag jobbar för att hela tiden föda nya trender för ökat behov och ökad försäljning.

” Vem fan ska köpa det som jag egentligen gör, vilket är vår och höstkollektioner. Alla vill bara köpa det det unika. Fuck limited edition, vilken jävla skit det är.”

Vid närmare eftertanke så känner jag mig ibland manipulerad av designsamarbeten och limited editions, lite som en spelpjäs i ett marknadsföringsspel. Jag som älskar att jobba med marknadsföring. Men det är bara riktigt bra när det är riktigt äkta. 

Med det sagt så utesluter jag inte designsamarbeten (jag sitter faktiskt och längtar efter ett annat) men jag kommer bli mer kräsen och trogen. Trogen min egen stil och trogen kvalitet vs fast fashion. Kanske är Limited editions mer för förbrukningsvaror eller snacks?

Hur tänker ni? Kommer ni att köa irl eller online? 

 

  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.