FASHION - TOVE CASTOR,  LIFESTYLE - TOVE CASTOR

Mingel hos 2nd day och Day by Birger et Mikkelsen

Det var en mingel-torsdag utan dess like förra veckan och vårt näst sista stopp var hos DAY by Birger et Mikkelsen där man också hittar underlinjen 2ND DAY. DAY var som jag förväntar mig av dansk design, snyggt, ton i ton med stort fokus på detaljerna men en det var 2ND DAY som fick oss att stanna länge, för vi kunde inte sluta inspireras.

 2nd day

 

 

Fram för allt kunde jag inte låta bli att titta nedåt inne hos 2ND DAY och det berodde på skorna. De skorna stal verkligen all uppmärksamhet. Jag älskar formen, stilen, uttrycket, ja till och med färgerna fastän ljusblått annars inte riktigt är min kulör. Det finns en touch av Prada och vem kan låta bli att inspireras av ett ikoniskt Italienskt modehus när det kommer till skor? 2ND DAY är färgstarkt med en hög modegrad, Lekfullt utan att vara för ungdomligt och med ljusblått som en röd tråd. Personligen längtar jag efter att få prova just skorna och få känns hur de känns att gå i och så längtar jag redan efter att vintern ska gå mot sitt slut redan innan den kommit – Låt det bli vår snart!

 

IMG_2628 2nd day 2nd day candice rodebjer

day by birger et mikkelsen

 

De här flatsen kommer däremot från DAY som också hade flera fina modeller. Det blev onekligen ett högt skofokus helt enkelt men färgskalan på kollektionen hos DAY ss16 är sofistikerat svart, puderrosa/nude med flera fina klänningar och kostymer i allt från silkeslent helmönstrat, som förnimmer om pyjamasen, till kavajen i svart mocka. Mixa det med skira spetsar, fina material och fransar. För fransar fanns också med framförallt på accessoarerna som tex ryggsäcken.

 

 

mockafransar IMG_2639

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.