LIFESTYLE - TOVE CASTOR

NK GALAN OCH MODESNACK I PODCAST

Den fösta NK-Galan har gått av stapeln den här veckan och vilken visning, nu tog NK i. jag kunde inte låta bli att ta på mig marknadsteamsglasögonen och ta mig en funderare på vad ett sådant här kalas kostar. Men så ska jag inte tänka för den här gången var jag gäst. Jag var både gäst och jobbade, så är det när ens stora intresse och jobb möts. Jag var nämligen på plats för att modesnacka lite i en podcast. Modesnack i största allmänhet, vad är trendigt, vad har gästerna på sig men framför allt vad är det vi ser på galan. Just den här podcasten är för synskadade som efterfrågat mer mode och så fort jag har en lägger jag upp en länk.

Visst är det ett härligt uppdrag! Det bästa med just det här uppdraget var att beskriva kläder inte bara med hur de såg ut utan också hur de känns. Beskriva det taktila dvs jag fick nödda ner mig helt och håller i material och form. Vi var på min hemmaplan.

Men vad såg vi då på galan?

nk galan 2016

 

Jo. Fyra stycken priser delades ut;
Nordiska Kompaniets Samarbetspris – som gick till Adidas Originals och Kanye West för Yeeze Boots
Nordiska Kompaniets Framtidslöfte – som gick till Vetements (läs Vetma´)
Nordiska Kompaniets Varumärkespris – som gick till FilippaK
Nordiska Kompaniets Hederspris – som gick till ACNE Studios

 

nk galan 2016

nk galan 2016

 

Därefter entrade modellerna catwalken. Galan ägde rum på Stadsteatern och på scenen hade stora kulissers av Varuhuset NK bygds upp. Först fasaden där modellerna utgick från skyltfönstren till live musik, därefter kom streetstylemodet spatserandes förbi. Akt två var vi inne i huset och sportmodet/casual visas av manliga dansare och modeller för att bytas av av en strid ström av modeller som alla vandrar genom varuhuset. Sist men inte alls minst visas Haute Couture från Fadi el Khoury med inslag av internationella designers. Precis som det ska vara på teatern avslutas galan med att alla modeller kommer ut på scenen och vi gäster fortsätter ner till teaterbaren.

Tillbaka till podcasten, det var hur roligt som helst. Jag kan prata om mode, stil och kläder hur länge som helst. På längden och på bredden, utifrån material eller trend, högt och lågt, steetstyle och stil. Väck mig mitt i natten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.