Solglasögongarderob
FASHION - TOVE CASTOR,  LIFESTYLE - TOVE CASTOR

PÅ TAL OM GLASÖGONGARDEROBEN

Vilken solglasögontyp är du och om du skulle satsa på ett par nya solisar i år vilka skulle du välja? Vilken modell är det du saknar i din glasögongarderob och hur ser trenden ut? Jag har i samarbete med Synoptik tittat lite närmare på just det.

I höstas fick jag uppdragets att styla trendvisningen på den årliga Optikmässan och det är baserat på de trenderna och min personliga kompass som jag spikat de 5 starkaste trenderna när det kommer till solglasögon den här våren. Själv bygger jag solglasögongarderob. Jag vill kunna förstärka en stil, sätta en stil och både klä upp och ner en outfit med accessoarer och då är solglasögonen kanske den viktigaste accessoaren under sommaren. Sedan finns det också annat att ta hänsyn till, tex väljer jag Polaroidglas när jag är ute i skärgården eftersom de minskar reflektionerna på tex vattnet som kan vara jobbigt för ögonen när havet glittrar. Nä, det är inte jobbigt när havet glittrar, jag äskar det, men att kisa och hela tiden kompensera för ljusförändringar är inte direkt bra för att motverka tex rynkor. Faktum är att rätt glas får dg att slappna av i ansiktet och färre rynkor är en grym bieffekt till att se härlig ut i ett par solisar hela sommaren.

Men vad säger då trenden? Jo trenden pekar på;

Solglasögongarderob

 

 • Färg. Tänk färg, färgkombinationer och spegelglas. Allt för den aktiva livsstilen.
 • Cateye. Glamourtrenden.
 • Runda bågar. Tänk helrunda utan båge, runda med nätta bågar och runda med grövre plastbågar.
 • Materialtwist. Allt från trä till genomskinlig plast som visar insidan. Om det inte är trä får det gärna se ut som det. Hantverk möter material.
 • Tidlösa klassiker. Tänk Aviators och Wayfarer – Tidlösa klassiker är alltid rätt!

Samtliga bilder kommer från Synoptik och om ni blir nyfikna nu på direkten kan ni se om ni hittar er favorit HÄR.

Gucci solglasögon

anna quan

 

Jag har i år valt att satsa på ett par Cateye från Gucci. De är något större, med lätt cateye och i ett snyggt sköldpaddsmönster. De känns lite lyxigare med cateye helt enkelt och min solglasögongarderob har redan en bra bas i form av Aviators och Wayfarer´s från RayBan. Jag började med att först bygga up en bas med klassiker och nu kompletterar jag med trend, fast i klassisk tappning.

& Herregud vad jag njuter av solen och jag kommer fortsätta njuta hela helgen!

ps. Spf fram, Se till att skygga ansiktet!

 

 

2 kommentarer

 • Annika

  Det är jättesvårt att hitta solglasögon som jag passar i tycker jag. Jag måste verkligen köpa nya iår. Och jag gruvar verkligen. Alla andra är så snygga i sina. Ha en fin dag. Kram Annika

  • Tove Castor

   Bästa tipset är att ta hjälp av de glasögonstylister som Synoptik har! Jag litar på Helene som jobbar i PK-huset och Sturegallerian. Hon är grym och det är med säkerhet de i andra butiker också. Håller tummarna för att du hittar ett par som är smashing!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.