PÅSK PÅ BORNHOLM – BILDBOMB

Vilken energikick det är att komma iväg ett par dagar och då finns det ingen underbarare än att fira påsken på Bornholm. Vi har firat en traditionsenlig påsk med påskbuffe, påskliljor och påskägg. En extra bonus var otaliga omgångar med RISK och strålande vårväder. Men som april alltid är så växlade vädret av med regn, så mycket att vi faktiskt avstod att åka till travet på påskafton, istället har vi besökt Johan Bülows lakritsfabrik och Svaneke Bolcher, deltagit i äggjakten i Gudhjem och lunchat på rökeriet både i Arnager och Sandvig. 

Men allra mest njuter vi av att vara i huset som ligger att stenkast från havet och med utsikt över havet i tre riktningar. Samtidigt kan vi inte se oss mätta ut över fälten som sträcker sig från staketet ända bort till havet på våran baksida.

Här kommer vår påsk i bilder!

 

Den långa träbron i Arnager ligger bara ett par hundra meter ifrån vårt hus
knoppar på träden
Påsk
Årets påskbuffe
Ingen målar lika fina tavlor som min mamma
…och på väggen mitt i mot hänger några av mina alster
Vi kan inte räkna på våra händer hur många omgångar av världsstrategispelet RISK vi spelade. Fred i familjen men världskrig dagarna i ända
Det blåser på Bornholm. Den smultronröda parkasen kommer från Gudrun Sjöden.
Traditionsenlig Flæskesteg
Hela ön var fullt med fikonträd där fikonen var på väg på helt kala grenar. Hur exotiskt som helst
I alla skogsdungar trängdes vitsippor
Två av min killar
Inte långt från Arnager hittar man den lilla parken Slaus Stene. En mindre park kring en damm med dekorhuggna stenar, en liten dunge att ta en paus i, äta medhavd fika eller bara titta på Bornholms historia.
Nästa hela gänget vid Slaus Stene
Väderkvarnen i Gudhjem
Äggjakten är i full gång i Gudhjem. Bland stenar, gräs och buskar fanns små små påskägg gömda och det stod allt från en glass till en övernattning i Gudhjem till en resa till Christians ø i potten. Ingen vinst till familjen Castor tyvärr
Polly och jag på promenad. Bakom mig ligger Arnager Strand.
Vattnet är vilt kring klipporna i Svaneke
Traditionsenlig shopping i Svaneke. Med oss hem har vi både lakrits från Johan Bülow och öl från Svaneke Bryggeri
Glaskonst från Svaneke

Överallt finns små och stora rökerier. Vi avslutade påsken med att äta Fiske Buffet i Sandvig
Rökeriet i Sandvig
Svaneke Bolcher har också fabrik i Svaneke. Här kan det bli hur fel som helst när man väljer karameller för de är allihopa så fina. I år var vi restriktiva och valde bara de allra godaste!

 

Tack bästa mamma och B.O för den här påsken. Tack för all god mat och alla krig och sötsaker och tills nästa gång – Tack för att vi genom Er får tillgång till allt som Bornholm har att erbjuda och att vi får uppleva det tillsammans med Er!

Written By
More from Tove Castor

NEW IN

Har en del jobb på gång och dessa ACNE cypress boots kommer...
Read More

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *