VISUALISTERNA

Showpieces tillhör oftast favoriterna

Habegär. Det är något magiskt att gå på visningar, näst efter att faktiskt jobba med dem är nog gå på visninger en av mina favoritsysselsättningar. Jag vet inte hur ni ser på en runway men jag sitter och letar efter detaljer, snitt, siluetter och material och antecknar små stödord. Anteckningarna från Carin Westers visning av ss15 löd så här:

Helvitt – I nivåer – Ringar, massor med ringar – Vikta tofsen med ring i – våg i lugg – paneler – nude – transparet – droppad axel/vid ärm – låååååg midja – jätteväska – rotting – overknee oversize rotting – indigo – råa kanter – knut på bältet – uppdaterad bomer – utanpåsytt 

Det är vad jag tar med mig och när jag nu plockade fram den där listan två månader senare ser jag hela visningen framför mig. Det är väl just det störord är till för, men jag ser hela visningen framför mig och framför allt min essens av den. Två av favoriterna på Carin Westers visning i augusti var de här overkneestövlara och den stora väskan i rotting, ni känner igen materialet från div stolar eller hur? Just dessa items kommer med stor sannolikhet inte att finnas till försäljning utan är just showpieces och det är ju i dem, kollektionens förlängning som det magiska sker. De sätter liksom hela känslan och skapar hela berättelsen, ialla fall för mig.

Jag älskar att själv skapa delar av en look och en look som har något konceptuellt över sig är oftast mer tilltalande. När mode och konst möts då blir jag helt fast. Där vill jag vara, med en kopp kaffe, mina nära och kära, en chokladbit och lite nål och tråd och lite färg. Släng in ett glas vin och en bekväm klänning så finns inget mer att tillägga. Tror ni man kan leva på det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.