FASHION - TOVE CASTOR

Superga X Caroline Blomst

Caroline Blomst är en av de streetstylefotografer jag följer. Inom genren streetstyle kan man ana en trend genom att lägga samman de nyanser man ser och någonstans där i mitten kan en ny trend identifieras. Oftast är det där mina idéer föds, inte genom att någon stylat på ett visst sätt utan att någons styling får mig att landa i en egen ide. Make sens?

Caroline Blomst är inte bara streetstylefotograf en som är en det av Stockholm Streetstyle utan också en av de tre nordiska bloggare som fått möjligheten att tillsammans med Superga ta fram en egen sko. Caroline från Sverige, Pernille Teisbaek från Norge och Celine Aagaard från Danmark sätter tillsammans prägel på Superga till våren.

colabsIgår efter jobbet var det pressvisning och vi fick titta närmre på de Carolines skor. Jag hade inte träffat Caroline förut men hon var på plats och det var som alltid intressant att prata med personen bakom och till skillnad vad vi kanske väntar oss av det avskalade svenska var hon den av de tre som valt att satsa på mönstrat. Lite punkig tycker jag att den är den svartvit-mönstrade skon som både förnimmer om både hundtand och Palestina sjalen. Palestinasjals-kopplingen går ju inte att ta miste på och det var 20 år sedan den var som trendigast, den här 20 års-cykeln när det kommer till trender, den verkar vara magiskt relevant. Mönstret i fråga kallas Keffiyeh. Jag fick med mig det här paret hem och det är faktiskt mina första Superga. Jag är väldigt sugen på att snöra på mig dem på direkten.

IMG_5336 IMG_5339

Jag passade också på att njuta lite genom att sitta ner en stund i atriumet på Brillo, smaka på prosciutton och hann också med att stifta några nya bekantskaper. Vardagslyx mer guldkant kallar jag det.

IMG_5334

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.