VISUALISTERNA

THE Letter

Killar. Det är vad 17-åriga jag tänkte på. Nästan bara faktiskt. För er som missat det så fick jag förra veckan ett brev från mig själv. Det var ett projekt posten hade som gick under namnet ”Skriv till dig själv”. Det gick ut på att man skrev ett brev till sig själv, märkte kuvertet med sitt personnummer och så lovade posten att skicka brevet till dig om 20 år. 20 år har nu gått och jag har tänkt en hel del på det här brevet under åren och undrat om det skall komma fram. Ock herregud, det gjorde det ju. Med brevet hade jag lagt ner några foton och en tioöring från 1977. En av mina vänner från den tiden fick också ett brev, från mig, det var kreativt av mig och lite sött. Hon blev väldigt överraskad…själv är jag lite nyfiken på vad jag kan ha skrivit till henne.

Så nu, skämskudde fram, jag tänkte bjuda på vad jag skrev till mig själv men först vill jag bara säga. 

-Älskling – hade jag träffad dig på den tiden då hade det givetvis bara varit dig jag tänkt på.

-Alla ni som är nämnda med namn, det är bara av kärlek. Ni är viktiga pusselbitar för vem jag är idag. Jag tror inte att något i brevet är någon nyhet för någon. Jag var en öppen bok redan då.

-Jennie, jag lånade bilden på fotografierna från dig

So here we go:


Hej 37-åring!                                  940901


Grattis i efterskott på födelsedagen!!

 

37 år gammal…hoppas du är lycklig! Många frågor har jag till mig själv.

Heter pojkarna Sebastian och Alexander?

Är jag gift med Peter Åström?

Nu lär jag väl veta svaret (när jag är 37 alltså).

Just idag är jag nyss fyllda 17 år och precis på väg att flytta hemifrån. Jag och Johanna ska flytta till en 3:a på Trädgårdsvägen. Vi får flytta in 1:a oktober och fram till dess bor jag hos Malin Kämpinge. Jag kanske borde nämna resten av mina kompisar också i fall att jag har glömt bort dem. Jag, Malin Kämpinge och Jessica Sandberg är väl vi som håller ihop mest, men sen så är vi också med: Kennie Johansson, Jimmy Hansson, Stefan Falk, Göran Kusbom, Jennie Larsson många fler och Peter Åström. Peter Åström är väl inte med så ofta som jag skulle vilja, det är liksom olika gäng. Men jag får inte glömma att jag har pojkvän, Jimmie Antman, boxaren. Vi har varit tillsammans i 3 månader, vilket är ganska länge för att vara jag. Han är på landslagsläger nu och det enda jag tänker på är Pekka.

Det borde nog vara Jimmie istället. Han är så snäll och väldigt kär i mig, säger han åtminstone. Jag fick världens brev igår av honom. Han sa att han saknade mig och att han älskar mig, det har han inte sagt förr. Men jag har inte samma känslor för honom. Jag är alldeles för ”säker” på honom. Jag har aldrig fått tvivla på att han tycker om mig, jag har aldrig fått sakna honom. Inte ens nu, för nu ringer han och skriver. Jag tror Pekka är lite mer min stil. Mörk, bruna ögon och lite självständig. Honom vill jag ha. Vi ska ju gifta oss det är bestämt sedan mellanstadiet, typ!

Nu på fredag skall vi, tjejerna, gå på Dollhouse. Jag går in på syrrans leg och sen på lördag ska vi till Kennies stuga i Avesta och festa. Inte nog med det. Jag och Malin ska på Inspark på tisdag också, vi ska dit för att Jimmy Lindström och Peter ska dit. Malin och Jimmy kommer nog bli tillsammans igen. Men nog om pojkar och Peter.

 

Jag skulle kunna friska upp minnet lite. Kommer jag ihåg MP2 kanske? Jag går i en jätterolig klass på ett toppenprogram, Medieprogrammet. Jag går foto, film och radio inriktning. Det är faktiskt kul att gå i skolan. Jag och Ellinor och Maria Eriksson hänger ihop mest för vi går till kafeterian varje lunch. Annars är ju Maria Lindgren, Maria Hallebrand mfl också väldigt roliga.

Den här sommaren har varit väldigt varm. Vi har till och med haft tropisk natt i Gävle. Underbart eller…

 

Inte för mig!

Jag hade ju opererat min fot, den första, så jag gick gipsad hela denna varma sommar!! 7 veckor och 2 dagar med gips och 8,5 veckor på kryckor, så jag har inte ens kunnat bada i denna värme. Nu har jag varit gipsfri i 8 dar och kan precis börja gå på foten, men nu är det kallt ute. I går morse var det bara 4 grader. Men operationen blev lyckad så jag ska ”ta” nästa fot också, men inte på sommaren.

 

 

Jag skulle ju kunna nämna lite priser och sånt så jag kan jämföra!

 

En Magnum kostar 12 kr

Ett ”6-pack” öl kostar ca 40 kr

Veckorevyn kostar 20 kr

En limpa kostar ca 14 kr

En liter mjölk kostar 7 kr, tror jag.

Hur är det nu?


Just nu har Sverige inte särskilt bra ekonomi. Jag vet inte om det beror på att Moderaterna vann förra valet. Men i år är det nytt val, den 18 september, hoppas sossarna vinner! Det hoppas pappa också. Han är väldigt ”röd” (sosse alltså) Han och Kerstin ska förresten gifta sig, troligen 1 oktober. Kul tycker jag. Min mamma är sambo med B.O.

 

 På fritiden är jag nästan alltid med kompisar, då är det träning som gäller. Jag, Malin och co spelar innebandy i Valbo AIF. Det är jättekul. Förra året kom vi 2:a i serien men i år ska vi vinna!! En annan sak som ”drar” till träningarna är Dan Schröder. Vi har småflirtat i ett års tid nu och detta kommer nog att fortsätta. Han är så charmig och båda vi vet att flirtandet är på lek och båda gillar det, alltså det är kul med lite spänning. Alla flirtar med alla på innebandyn, det gör jag och Malin med. Vad är det för fel med det?

 

 Nu måsta jag sluta. Inte för att jag fick något vettigt sagt men jag skrev vad jag tänkte.

 

 

Många kramar JAG!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.