VISUALISTERNA

Trender – Föreläsning & Workshop

Jag nyper mig i armen för jag tror att det är få förunnat att då och då få jobba med sitt yttersta intresse. Att göra sitt intresse till sitt jobb – så började jag min vecka.

Först måndagen med att styla en lookbook för april till juni och därefter spenderade jag två dagar med att prata om det mode och trender vi kommer att se under 2015 för att senare gå över i praktiskt arbete och arbeta med dessa trender ur kundens perspektiv. Hur kan man inom sitt varumärke ta tillvara på en trend utan att tappa sin identitet?

Sedan avslutade jag onsdagen med ett spännande möte gällande ett nytt uppdrag.

IMG_6852

Powerpoint m trender och moodboard in the making.

IMG_6853

 

Jag vill bara säga att vägen hit har inte varit spikrak och jag är verkligen inte framme än, jag håller fortfarande på att forma mitt företag men det börjar utkristalisera sig mer och mer om vart jag är på väg. Men en sak som blir tydligt för mig gång efter gång det är att jag har nytta av alla sidospår jag tagit. Nästan alltid har jag fått jobb och uppdrag på grund av att jag har något annat i bakfickan än det de söker. Mina två lärarutbildningar (Bild/Media och Textil för gymnasieskolan) har jag användning för dagligen (inte minst den pedagogiska delarna) och så även min gymnasieutbildning där jag läste foto, radio, tv på Medieprogrammet. Jag har gått och målat, drejat och vävt på folkhögskolor landet runt och egentligen aldrig slutat att utbilda/fortbilda mig inom konsthistoria, styling och Visual Merchandise. Just idag går jag ingen kurs vid sidan av – jag kan inte komma ihåg när det var så senast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.