FASHION - TOVE CASTOR,  LIFESTYLE - TOVE CASTOR

Vilken kväll!

Jag vet att jag skrev i mitt senaste inlägg att jag är så glad över allt jag får vara med om. Jag skrev så fylld av prestationsångest, spänd förväntan och pepp på att torsdagen skulle komma. Gårdagens torsdag. Vilken morgon/eftermiddag/kväll!

I väntan på att jag hinner sammanfatta morgonen (som också innefattar hela augusti kan ni titta in till Karin) Jag tänkte berätta om dagen och kvällen.

För den här kvällen bjöd Landshövdingen av Stockholm, Chris Heister, in 250 kvinnor till ett mingel med temat Mode och Design. Där samlades allt från kvinnliga kreatörer till kvinnor från näringslivet och modeller. Mitt uppdrag var att sätta samman en modevisning på Tessiska Palatset, en visning som startade varje hel och halvtimme genom hela kvällen. Jag jobbade med 21 modeller som visade Camilla Thulin, Livstycket, Stockholms Skrädderiidkareförening, Viola Lahger Korsettmakare samt Wivica Oest. Jag säger det igen, vilken fantastisk kväll. Jag fick träffa så många härliga kvinnor. Varma och generösa, intelligenta och vackra. Allihopa. 

 

 

IMG_1680

Tessinska Palatset

 

Bild5

Landshövdingen hälsar välkommen och visningen rullar igång.

Här till höger går några av Camilla Thulins modeller. 

 

Bild6

 

Tessisnska Palatset är verkligen helt fantastiskt vackert och det var givetvis guldkant på kvällen. I det blå sovrummet bodde självaste Linné när han för en period var bosatt i Stockholm för att skriva. På översta våningen, Paradvåningen, fann man en utställning, sammanlagt var det ett 15 tal kvinnor inom mode och design som tillsammans bidrog med att inspirera och det fanns så mycket samlad skicklighet och hantverkskunnande under ett och samma tak.

Vad sägs om korsetter som svarvar midjan? Viola visade upp korsetter från olika tidsepoker. Kroppsidealen har nämligen varit långt ifrån desamma genom århundraden. Under min textila utbildning sydde jag en korsett, en 1800-tals model/Empir men it goes whitout saying att Viola Lahgers är i en klass för sig men jag tror inte alla riktigt förstår vilket hantverk det ligger bakom.

Tack alla för en fantastisk kväll och en dag jag kommer att minnas!

 

Bild7

 

Jag vill också säga Tack till Cecilia Undemark Péterfy som axlade rollen som visningens presentatör vilket hon genomförde med bravur. 

 

1429120302-7957

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.