BEAUTY - TOVE CASTOR

VILKET LÄPPSTIFT ÄR BÄST?

Det finns en hel djungel av lippies där ute men vilket läppstift är egentligen bäst? I det här inlägget kommer jag fokuserar på matta nyheter i flytande formula, flytande läppstift med wand-applikator.

När det kommer till läppstift så har det såklart lika mycket med dina egna läppar och dina preferenser som avgör vad som är bra eller inte därför har jag gjort det här testet ihop med två skönhetsproffs, Jannike på jannikereinholdsson.se och Emma på beyondbeauty.se. Personligen har jag hittat en och annan lippe som jag definitivt kommer fortsätta använda och nu ser jag fram emot att se om vi tre delar uppfattning.

Totalt har vi testat fem av sommarens nyheter inom flytande läppstift från olika varumärken. Vi har tagit det mesta i beaktning, Första intryck, Förpackning och applikator, Konsistens och känsla, Hålbarhet och så har vi såklart utsatt dem för test. Här kommer min input i frågan:

Vilket läppstift är bäst?

VILKET LÄPPSTIFT ÄR BÄST?

De läppstift vi testat är Smashbox Always On Liquid Lipstick i nyansen Big Spender, Sephora Cream Lip Stain i nyansen Cherry Nectar, The Body Shop Matte Lip Liquid i nyansen Taipei Orchid, IsaDora Ultra Matte i nyansen Bare Cashmere och Too Faced Melted Matte i nyansen Bend&Snap!

Här är alla de matta nyanserna i samma ordning som ovan.

VILKET LÄPPSTIFT ÄR BÄST?

Efter swatchen använde jag en baby-wipe för att ta bort läppstiften från armen. Då var det bara IsaDora, nr 4 från vä, som inte krävde att jag gnuggade riktigt ordentligt. De som drar åt lila, Smashbox, Sephora och Too Faced fick jag ta till remover för att få bort helt och hållet.

 

 

 

Smashbox Always On Liquid Lipstick – Big Spender

4ml 220kr

Vid första anblicken var det den här förpackningen jag föll mest för, på något sätt är den lättare att hitta i väskan än en rund. Den fyrkantiga formen gör också att den är lätt att öppna. Formulan är krämig och applikation är droppformad med en hålighet i mitten som bär med mycket produkt. Toppen på droppen ger bra faktiskt bra precision. 

Torkar snabbt och ger en matt finish och hållbarheten är riktigt bra. jag har faktiskt använt samma fast i rött och ett par touch-ups är räcker för att ha snygga läppar från morgon till kväll. Ett par touch-ups och lite extra fukt för läpparna blir lite torra av de här matta produkterna.

Notera att Smashbox endast har 4ml i sin hylsa, det är ganska markant mindre än i de övriga. 

Ändå, Bra precision, snabbtorkande och hållbart över tid. Väcker mest habegär hos mig: 

Mitt Betyg 💋💋💋💋

.

 

 

 

Sephora Cream Lip Stain – Cherry Nectar

5 ml, 125kr

Sephoras Lip Stain har kanske inte den snyggaste förpackningen men applikation var helt ok, som en snedskuren tops. Formulan är krämig och torkar supersnabbt och sedan sitter det som berget.  Däremot behöver det bättras på under dagen även om de själva lovar att du inte kommer behöva det. På mina läppar smular det lite efter ett par timmar och bättrar man inte på då ser det bra sjavigt ut. Lite extra fukt och en touch-up är det ända som behövs. Tro inte att du lätt kan torka av det med en näsduk när det börjat falna, du behöver remover eller gnugga rätt ordentligt. Det gäller att vara noga vid appliceringen!

I rätt nyans är det här ett riktigt bra läppstift, hylsan är dock inte den härligaste:

 Mitt Betyg 💋💋💋

.

sephora Lip Stain

 

 

 

The Body Shop Matte Lip Liquid – Taipei Orchid

8 ml, 95kr

Förpackningen är varaumärkesstarkt The Body Shop och det gör att den känns helt rätt, applikation är som en snedskuren tops. Konsistensen är väldigt krämig, underbart men det lägger sig tyvärr lite i vecken och täcker inte riktigt. Eftersom formulan är lätt transparent så man kan behöva lägga ett par lager för att få ett opakt resultat. 

Tillför mer fukt än de övriga men borde täcka bättre för att den matta effekten ska komma fram:

 Mitt Betyg 💋💋

.

matte lip liquid The body shop

 

 

 

IsaDora Ultra Matte – Bare Cashmere

7 ml, 129kr

Förpackningen följer IsaDoras linje och utstrålar vardagsprodukt, konsistensen är krämig. Applikation följer läppen fint. Just den härnyansen smälte in så fint på mina läppar att den knappt syntes, däremot var den krämig och fin i konsistensen och gav såklart härliga och fylliga läppar. Även om formulan är matt så var det här det överlägset krämigaste läppstiftet men också det mest transparenta. Det här behöver touch up flera gånger under dagen men det gör man så gärna för det är både härligt och lättapplicerat.

En vardagsfavorit, ok pris och lätt att förköpa sig på eftersom de finns att köpa nästan överallt:

 Mitt Betyg 💋💋💋

.

isadora ultra matte

 

 

Too Faced Melted Matte – Bend&Snap!

7 ml, 215kr

Melted Matte har en relativt flytande formula, standardapplikator (snedskuren tops). Förpackningen riktar sig nog till en något yngre målgrupp, lekfullt är instagramvänligt men den gör mig varken från eller till. Kanske är mer för den anspråkslösa vardagsformen ändå? 

Formulan är relativt flytande, ger direkt täckningsitter och sitter som berget. Men, samma här som med Sephora´s Lip Stain, lite extra fukt och en touch-up är det ända som behövs under dagen. Melted Matte är inte helt lätt att få bort, så det här är inget förmiddagsläppstift om du inte har remover med dig. 

Just de här fuchsia-nyanserna är ju också väldigt synliga, de tar för sig, så man vill ju att det ska vara perfekt. Det gäller att vara noga vid appliceringen!

I rätt nyans är det ett riktigt bra läppstift, dock inget jag skulle satsa på för hela dagen för läpparna känns väldigt torra efter bara ett par timmar:

Mitt Betyg 💋💋💋

.

too faced melted matte

 

Hur fungerar de i praktiken?

Jag valde också att utsätta läppstiften för ett vinglastest. Här är resultatet efter två minuters applicering. Body Shops läppstift var by far det krämigaste men det satte också sina spår, därefter IsaDoras. De andra tre var ganska likvärdiga, torkade förvånansvärt snabbt och lämnade små små avtryck.

vilket läppstift är bäst

 

 

Det här med flytande läppstift är inte så dumt. Bra precision vid applicering, en mängt olika alternativ av bland varumärken och nyanser och en härlig lipgloss-känsla utan att håret behöver fastna i lipglosset när det blåser. Win Win när man har hår som gör som det vill.

Glöm ni inte att titta in hos Emma och Jannike för att se vad de tyckte!

 

 

*pressprov se PR&Policy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *