LIFESTYLE - TOVE CASTOR

150626 – Snapshots Bornholm

Vi är på plats i familjens nya hus på barndomsön Bornholm. Ön där min morfar är uppvuxen och ön som för oss alla alltid har representerat paradiset på jorden. Än så länge är vi så nöjda med att bara vara och sommaren har inte riktigt kommit till ön ännu, fast vad jag förstått så är det likadant hemmavid. I går gick Bornholmsbarnen på ferie och att terminen slutar så sent tar jag som ett tecken på att sommaren kommer här nere då vattnet hunnit bli lite varmare och att juli, augusti och september är som mest sommar här.

 

 

  

 

En liten backe ner från tomten breder havet ut sig och stranden sträcker sig kilometer efter kilometer åt vardera håll.

 

 

  

 

Stranden börjar nedanför en brant. Så ser det ut en bra bil längs med kusten vid Arnager där vårt hus ligget. Uppe på kammen kan man gå mil efter mil, eller går man samma sträcka nedan för på stranden. Mitt i branten har en hel koloni med svalor byggt sig ett helt samhälle. De bor i hålorna precis som om det vore ett höghus.

 

   

 

Men man behöver inte gå ensam längs Kysstigen…

 

Nu ligger jag en dag efter, de här bilderna är ju från igår, men min tanke är att fortsätta lägga upp några snapshots från paradisön lite då och då. Har Ni några Borholms-tips får ni gärna dela med er! 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.