BEAUTY - TOVE CASTOR

BODY SCRUB – SOCKER VS SALT

Rituals Socker vs Maria Åkerbergs Salt. Det är ju inte ovanligt att skafferiet gör sig påminnt inom hudvård och i skönhetsbranschen. Både Rituals och Maria Åkerberg har tagit fasta på naturliga peelingprodukter i sina body scrubs. Genom åren har jag provat en del peeling och skrubber med allt från malda persikokärnor till mer artificiella korn av, ja jag vet faktiskt inte, plast kanske? Oj, hur kan jag inte veta?

 Det jag inte vill är att peelingen ska vara för tuff och mer slipa ner än fräscha upp. Artificiella korn och krossade korn kan ha RN tendens att göra det. Socker och salt har tvp saker gemensamt, de är naturliga och de löser sig i vatten. Att de löser sig bidrar definitivt till att man inte skrubbar för länge! 

 

Rituals of Karma Sugar Scrub från Rituals & Salt Scrub White Chocolate från Maria Åkerberg

 

Sockerskrubben är ganska grov och konsistensen ungefär som Slush Puppy, ni vet den där sockrigt drycken med massor av finkrossad is, medan saltskrubben är som ett body butter med mindre saltkorn i. Två helt olika konsistenser.

 

 

Applicerar du peelingen på våt hud så blir det en mildare peelingeffekt och såklart blir det då en något tuffare effekt på torr hy. Det har de gemensamt, men överlag är socker lite mildare än salt. Jag tycker däremot att konsistensen på sockerscrubben gör att den känns lite tuffare på huden än saltskrubben men kan förstå att salt som ämne är tuffare mot huden. Där har vi nog svaret på varför de valt olika bindemedel, där Rituals mer använder oljor och maria Åkerberg en krämigare lotion.

Sockerskrubben får igång blodcirkulationen och ger lite extra energi i och med sin frästa doft och lite rivigt känsla, medan saltskrubben är lite mer sinnerlig. Den har lite sötare doft och mjukare formula.

Däremot märker jag ingen större skillnad på dem efteråt, de gav båda lika bra resultat. Det känns lite som en produkt för morgonen och en produkt för kvällen, en produkt för duschen och en produkt för badet…Saltskrubben blir nästan som att tillsätta ett badsalt i vattnet så skrubba med fördel i början av badet, ligg kvar och njut.

Rituals of karma Sugar Scrub

  • Perfekt för att vakna på morgonen i duschen
  • Får igång blodcirkulationen och mjukar upp med mjukgörande oljor
  • Återfuktar och ger lyster 

Maria Åkerberg Salt Scrub White Chocolate

  • Perfekt för badet – Varför inte ta en klick istället för badsalt?
  • Vårdar och Exfolierar
  • Återfuktar och ger lyster

Bra anledningar till varför båda två behöver finnas i badrumsskåpet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.