LIFESTYLE - TOVE CASTOR

BUSINESS WEEK 41

Ingen business week är den andra lik, här kommer v41

Vid ett par tillfällen i mitt liv har jag känns (och fått höra) att det där var ingen räkmacka, det var en Hummersmörgås. Ungefär som en Hummersmörgås kändes det när jag började blogga, började på riktigt. Innan hade jag en blogg/kontaktsida för mitt företag som då låg vilande eftersom jag jobbade på Atrium Ljungberg (Varuhusledningen för PUB medan det ännu var ett varuhus, alltså innan Haymarket). Det var genom en utbildning, för mig börjar det mesta bra i livet med en utbildning i någon form, som jag lärde känna Helena. Helena drev då inte bara sin egen blogg utan bloggade också om skönhet på ModernMom.se och senare också för ZaraLarsson. Helena introducerade mig för kvinnan som låg bakom ModernMom och vips så var jag ny modebloggare på samma sida som Pernilla Wahlgren och Laila Bagge. Om jag vetat då det jag vet om bloggande och influenserbranchen idag hade jag ganska direkt kunnat leva på min blogg, men det var helt nytt för mig och jag förstod inte värdet på en blogg av den storleken jag hade då. Idag vet jag bättre! 

Varken jag eller Helena (Inte Laila och Pernilla heller för den delen) är kvar på ModernMom idag men vi ses fortfarande då och då och så träffas vi ju på instagram nästan dagligen. Japp, det är där vi umgås. Häromveckan såg jag att Helena börjat med inläggen ”Min business vecka” och då blev jag så inspirerad. Det är något vi alltid pratar om när vi ses, entreprenörsskap och business. Två gemensamma intressen vid sidan av skönhet, hudvärd och makeup. Jag har inte träffat många som är i närheten av medfödd entreprenör som Helena och jag beundra henna mycket för att hon gör mer än vad hon pratar. Hon gör! Lyssna på den, jag har så mycket att lära mig av henna. Ett sätt är att göra en copy-paste på Min businessvecka, fast såklart utgå från min. Jag tror att det är ett väldigt bra sätt för mig att själv se vad jag egentligen gör, sortera och både vara stolt över och förbättra mina prestationer och strukturer. Win win och tack Helena Rönnblad för inspirationen!

 

Lets go – Business Week 41

Efter en veckas semester, semester och semester gissas vad vi gick och undra egentligen om inspirationsresor som dessa absolut hör till mitt jobb? Hur som helst, efter en vecka i London skulle man kunna tro att jag skulle ligga mycket efter så jag hade planerat in nästan en hel vecka på hemmakontoret. Hemmakontoret aka mitt kök eftersom skrivbordet är fullt med produktprover och papper att ta hand om. Jag vet inte om jag kunnat pricka in en bättre vecka för det har varit så tråkigt väder och regnat för det mesta. Själv har jag suttit inne med en kopp kaffe och kunnat ta emot bud med dekormaterial, göra returer, skicka offerter, samarbetsförslag och hinna få lite ordning på bloggen som helt ärligt legat lite stilla senaste veckan.

Dessutom har jag hunnit packa upp och dessutom påbörjat en rejäl rensning i min Work-in-closet. Här har sorterats pressprover och påbörjat resning i garderoben samtidigt som jag kunnat låte tvättmaskinen jobba och helt låtit min hy vila från makeup. Och på tal om att packa upp ver jag inte om det är försvarbart hur mycket hudvård jag faktiskt köpte i London med tanken på alla pressprover jag ägnat veckan åt att sortera. oops.

 

 

Pressprover i veckan:

  • Nyheter från The Body Shop – Mer om det i ett eget inlägg!
  • bareMinerals nya flytande foundation barePRO – Mer info kommer!
  • Yogitea kör igen #7minutechallande som går ut på att ta tillvara på de 7 minuter som deras vita te med aloe vera ska dra. Jag tänker att det är ett perfekt tillfälle att se om ansiktsyoga är något för mig!
  • Mineralbaserade mascaror, eyeliner och highlighter från Idun Minerals – Mer info kommer!
  • Nya singelskuggor från Isadora – Är ni nyfikna på dem?
När Yogitea presenterade sin nyhet var det lätt att direkt tänka på yoga!
Ett bud som kom i veckan var från Svenska Idun vilka tillverkar mineralbaserad make up och vilka som vilken dag som helst också lanserar hudvård. Pressprov på dem har jag sedan tidigare men inte hunnit med att testa. Nu är jag extra nyfiken på deras mascaror.

Ända inbokade mötet i veckan, förutom de x antal telefonmöten jag haft med Karin Uggla, var en presslunch med Brittiska BeautyPRO som är en av de världsledande varumärkena inom sheet masks. Enligt dem själva säljer de en mask per 20 sekund. Antony var på plats i Sverige för att presentera serien Collagen Sheet Masks som bestar av 9 masker för ansikte, ögon, händer och fötter. Dessutom har de en serie för män som är anpassade för hy som utsätts för tex. rakning. Mer om dessa masker kommer eftersom jag fick med mig ett par arbetsprover att prova hemma. Är ni nyfikna redan nu hittar ni mer information om varumärket HÄR.

 

En av Beauty Pro´s bästsäljare är den svarta Detoxifying bubbling cleansing mask som direkt bilvit en instagramsuccé.

 

Rent businessmessigt har det varit en nystartsvecka helt utan avslut men med två nya uppdrag som kommit in. Extra roligt är det att återigen fått frågan om att jobba med Formex. Återigen en trendexponering med denna gången en tillhörande workshop som jag kommer styra inom Visualisterna tillsammans med Uggla.

Det andra uppdraget ligger mig också varmt om hjärtat. Här är jag inte klar med upplägget ännu men det kommer landa i någon form av trendsnack inkl produktion av content för social media. Två saker jag verkligen gillar att jobba med!

Faktum är att både de nya uppdragen är återkommande och det är ju alltid extra roligt att få ett fortsatt förtroende. Man säger att det tar 5 år att få ett företag att snurra och i den konstellation jag driver mitt företag idag är jag nu inne på år tre, faktiskt börjar år 3 1 november eftersom det var mins sista dag efter att jag sagt upp mig från Indiska. Visserligen fortsatte jag jobba med Indiska som kund i två år, men tänk att det gått tre år redan.

 

Nya bågar! Visst är de snygga, mina nya bågar från Marc Jacobs/Synoptik.

 

Sist men inte minst tycker jag att ni ska hålla ögonen öppnar på min Instagram!

Inom kort presenterar jag en tävling i samarbete med Litomove på min instagram. Själv har jag ätit nyponbaserad hälsokost ända sedan min mamma kom med tipset efter att jag klagat på värk i handlederna och visst känner jag skillnad. Just Litomove har jag ätit i nästan tre månader nu och faktum är att det känns mycket bättre, dessutom innehåller den sorten jag tar också vitamin c och kollagen och av allt jag lärt mig under de senaste året är att när det kommer till kroppen ska man jobba både utifrån och inifrån för att uppnå bästa resultat. Värk dessutom, ja den klarar jag mig utan!

Hål koll och var med och tävla på min Insta, tävlingen kommer upp inom Kort!
Ni hittar mig på @tovecastor

 

Ytterligare en fördel med Litomove är att det räcker att ta en tablett!

 

Nästa vecka är det pressvecka på temat Mode/Skönhet vilket innebär att alla presskontoren i stan bjudit in för att visa nyheter inför våren 18. Det kommer innebära mycket inspiration och säkerligen en rekordvecka sedan jag skaffade min Fitbit. Ni vet en sådan där klocka som räknar sten, mäter sömn och puls och som säger till dig när du suttit stilla för länge. Visualisterna har dessutom möten, inköp och rivning och returer av en höstkampanj på schemat.

Min business week är busy – precis som jag vill ha det!

 

 

ps. Jag kan också råkat köpa ett par Sockboots….och Hummersmörgås i all ära ;-), om jag ska vara ärlig så får man jobba en hel del för framgång. jag säger sen variant av Stenmarks kända citat. Ju mer jag jobbar desto mer tur verkar jag ha…..eller nåt. Jag tror ni förstår vad jag menar 🙂

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.