DET HÄR MED NYPON, KOLLAGEN, VÄRK OCH HY

IPhonetumme, någon som känner igen sig?

Inte är det bara jag som märker av värk i lederna av att hela tiden ha telefonen i handen. Just de där microrörelserna, klickandet och scrollandet. Nu kanske det inte beror på det men jag känner definitivt av ömmande leder i min vardag. När jag satt och pratade med min mamma som är ett livs levande vandrande FASS sa hon direkt -Nyponpulver!

Det tipset kom ungefär samtidigt som jag började intressera mig för sambandet mellan vad jag äter och min hy.

Den nya hudvården och hälsan tenderar åt att gå mot att mata rätt bakterier och stärka istället för att behandla. 

För mig som ganska nyligen börjat intresserat mig för hudvård och kommit in i skönhetsbranschen relativt sent så är det en eye opener som givetvis känns alldeles självklar när jag hör det men som inte varit direkt  top of mind. Sedan dess har jag adderat probiotika (levande bakteriekultur som är bra för tarmfloran och som stärker immunförsvaret) för att sambandet mellan en fungerande mage och hur min hy mår har visat sig gå hand i hand. Tex om man får små plitor längs käkbenet så beror det nästan alltid på att magen inte är i balans. C-vitamin har jag alltid varit noga med så ett nyponpreparat som både innehåller c-vitamin och som kan minska ledvärk kändes som ett smart val och visst känner jag skillnad.

Sedan ett par veckor har jag bytt tablett till Litomove Kollagen som innehåller koppar, kollagen och Vitamin C. *Koppar hjälper till att bibehålla den normala bindväven. Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för broskets normala funktion samt till att skydda cellerna mot oxidativ stress. (info från tillverkaren)

En winwin-tablett med andra ord, en som gör allt den kan från insidan och lite till.

Kollagen är ju också något jag stöter på väldigt ofta när man pratar om hy och åldrande. Jag har också läst att när man tar ett tillskott av kollagen så triggar man igång kroppens egen kollagentillverkning, vilket man vill! Det kan göra huden mjukare, slätare och sägs bidra till att linjebildningen minskar. Som sagt, är det något man vill så är det att boosta kollagenproduktionen och framförallt inte tära på det kollagen man redan har. 1 Litomove Kollagen om dagen sägs ge resultat på 3 månader, själv tycker jag redan att jag känner av värken om jag glömt att ta mina tabletter ett par dagar. Jag tror det är väldigt bra med kontinuitet men man glömmer ju ibland tyvärr.

Sjukt nöjd är jag med att jag nu tar både Nyponextrakt och Probiotika, det som är kvar nu är ännu bättre balans ska väl vara Omega3. 

Tags from the story
, ,
Written By
More from Tove Castor

THE DRESS

Just nu är jag superinspirerad sv Rodebjers alla knappar. Som den här...
Read More

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *