DOMAINES PAUL MAS

Le Luxe Rural

Det är en symbol för vår kultur och vår filosofi .
När det gäller vår landsbygds rötter är strävan efter excellens vårt syfte. Våra viner är frukten och avslöjar starka känslor.

 

Jean-Claude Mas föddes in i livet på landet och växter upp i vindistrikten i Languedoc, in Pézenas. Idag är han en business man med en djup kärlek till vin och är stolt ägare av Domaines Paul Mas. Han står för kvalitet och med målet att ge oss ett brett utbud av smaker och variationer inom en bred prisbild. På så sätt ska han skapa sin egen nisch och differentiera sig från övriga franska vinproducenter.

Resan dit var däremot inte rak, vägen gick via akademiska studier innan Jean-Claude -98 inte längre kunde värja sig från att själv börja experimentera med druvor hemma i sitt eget kök. Då var han helt utan egen erfarenhet av vinproduktion med med en utstuderad känsla för doft och smak. Själv tror han att förmågan och det utvecklade smak och doftsinnet kan komma av hans uppväxt på gården. Där bestod maten till största delen av självhushåll. Grönsakerna kom från jorden utanför och köttet från gårdens djur. Färskt och autentiskt utan tillsatser.

 

-“Wine gives endless pleasure. That is what we are all about”
Jean-Claude Mas

 

Förra veckan besökte Jean-Claude Sverige och jag var inbjuden att prova flera av Jean-Claudes viner på Hav i Hötorgshallen som kvällen till ära stod för menyn. Dagens första glada överraskning var att jag i dörren mötte Daniela från Bites&Kms. Daniela och jag har träffats genom gemenas bekanta och hunnit bli vänner på vägen.

Smakresan han bjöd oss på var också något utöver det vanliga. När mat och vin serveras med passion och en personlig historia är det som allra bäst och som alltid kryddas det något alldeles extra när kreatören upptar hela rummet. Det är lika kära som Jean-Claudes mammas morötter.

 

domaines paul mas

domaines paul mas

 

Vinerna vi fick äran att prova var många och maten en mix mellan kryddig Tonfisk, Gösrom och Havskräfta. De mouseerande från Paul Mas Prima Perla var något alldeles extra enligt mig som är extra förtjust när det bubblar. De finns tyvärr ännu inte i Systembolagets sortiment men för er som är nyfikna på Jeans-Caludes smakpalett kan hitta flera andra av vinerna i Systembolagets sortimentet. Alla väl värda att njuta av i sommar.

Två av mina favoriter som redan idag finns på Systemet och som dessutom är organic är;

Côté Mas Organic Rosé 2015
Arrogant Frog Chardonnay Organic 2014  

 

Written By
More from Visualisterna

Vinn – Dessertskålar från Le Creuset

Nu kan ni vinna 4st dessertskålar till höstens alla bjudningar från klassiska...
Read More

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *