FEMME COLLECTION – VILKEN KOLLEKTION!

Ingenting med igår hamnar i kronologiskt ordning på bloggen idag men så får det bli. Det beror på att gårdagen kan ha varit den mest minutplanerade dagen på länge och så har det fortsatt idag så det blir som det blir. Härligt, hektiskt och alldeles alldeles underbart. 

Jag, Johanna aka Modemamma och Karin var tillsammans med ett helt gäng härliga stylister och bloggare igår eftermiddag inbjudna att titta närmre på Femmes sommarkollektion. Vi hämtades upp av Femmes rullande rullande showroom och inramningen var regn och sol, glatt humör och bubbel när vi klev in i bussen och åkte den korta vägen till nästa ställe. Nästa ställe visade sig vara Karlavägen och en charmig lokal med källarvalv i rustikt tegel, Femme Collection är i framkant måste jag säga, eftersom de i dagarna har gjort precis det här alla pratat om ett tag; Att som komplement till sin webbshop öppnat ett showroom. Ett showroom som inte bara är öppet för stylister och press utan också för dig som kund. Mitt bästa tips till er som bor i Stockholm är att planera in ett besök och bekanta dig med ett relativt nytt (tredje säsongen) varumärke.

Jag tycker att jag har bra koll på material, kroppsmått och storlekar och shoppar faktiskt det mesta online, och är oftast mycket nöjd. Men det är kanske inte alltid så lätt, det här är något jag har lite gratis eftersom jag både pluggat och undervisat både i mönsterkontruktion och materallära i många år. Det är min hemmaplan. Däremot händer det ändå ofta att jag vill känna på plagg eftersom jag är en äkta material och konstruktionsnörd. I Femmes showroom kan man gå och både prova plaggen, och klämma och känna, sedan beställer man online och slipper på så sätt bära påsen hem. Grymt bra tycker jag och jag är övertygad att fler kommer att göra likadant. Om inte gör man som jag oftast gör, beställer hem och provar hemma, ganska snabbt får man koll på ett varumärke, hur de sitter, hur materialen känns och vilken storlek  som passar.

Det var ju faktiskt inte länge sedan jag klickade hem två T-shirts från Femme (älskar dem, superhärlig i material och passform, något stor i storlekarna, good to know, men välj din vanliga strorlek så får du en snygg avslappnad look) men det var första gången jag träffade fina Hannah Graaf. Hennes sommarkollektionen från Femme är verkligen jättefin. En bra mix av trendiga signaturprints av leopard (älskar den rosa färgställningen) mixat med klänningar med fina skärningar och basplagg i fina nyanser av rosa (min favorit) och mint. 

Vi blev kvar ganska länge, jag Karin och Johanna, åt supergod mat mat, minglad och skålade i bubbel. Vi fick också titta lite på delar av höstens kollektion och där finns också också mycket fint kan jag lova!

Styla Femme’s snygga T-shirts eller collegetröjor med ankelkorta jeans som antingen är ojämna eller fransar sig i nederkant eller kostym. Lite för mycket kajal, ljusrosa ton på läpparna och “untidy” frisyr. Klänningar och blusar med mules och personliga accessoarer. 

 

  


  

  
Tack Hannah och Polhem PR!

Written By
More from Tove Castor

GIVENCHY SS14 RTW

Jag tillhör ju den som älskar orange, rosa, rött och vinröd tillsammans,...
Read More

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *