SOLGLASÖGON – SYNOPTIK PRESENTERAR SOMMARENS TRENDER

I går bjöd Synoptik in till sin årliga trendkväll där de berättar om vårens och sommarens trender.

Presseventen tar verkligen inte slut, det är som att alla vaknar upp när våren är på ingång men så kommer ju också alla nyheter lagom till våren. Och om det är något som alltid är efterlängtad när solen börjar värma så är det Solglasögon (och spf!) och det vet ju Synoptik. I går bjöd de in till sin årliga trendkväll med bubbel, snittar och trendföreläsning där de berättar om vårens och sommarens trender. Och visst är det något viss med att plocka fram sina solgalsögonfavoriter eller att drömma om nya former och färger. Ni som hängt med här på bloggen vet att denna kvällen kommer som ett säkert vårtecken.

Så vad är det då som gäller i vår?

Som alltid är det ite bara en trend som råder utan det finns flera olika modeller du kan satsa på beroende på vilken stil som inspirerar dig. Men det är ju alltid lika roligt med nya trender och modeller som kommer igen i ny tappning. Så här ser några v de starkaste trenderna ut i vår och sommar.

  • Transparenttransparent i färg. Bågen får gärna vara helt transparent eller transparent i färg och glaset får gärna gå ton i ton.
  • Spegelglasen fortsätter att inspirera och där får gärna Spegelglasen gå ton i ton med bågen.
  • Stora loggor – Precis som i modebilden är loggan en stor trend. PÅ solglasögonen får den med fördel ta för sig på skalmen.
  • Stora glas utan båge som påminner om ”visir”. Det här är en “snabb” båge som påminner något om skidglasögon. En större båge som verkligen tar för sig och i och med att den inte har någon båge blir den lite avant garde. Ett extra plus om du är rädd för rynkor för en båge som denna täcker verkligen och det kommer garanterat göra att du kisar mindre!
  • Sportigt chic. Den sportiga bågen a la 90-tal gör comback men med en betoning på city chic. Jag tror ni kan de de smala spetsiga, något cateye, bågarna i plast framför dig?

 

Vilken stil jag valde?

Generösa Synoptik lät oss alla botanisera bland alla de nya modellerna och guidade oss i valet av en ny båge.

Först och främst så vill jag poängtera att jag alltid tycker att det är din personliga stil som är det allra bästa. Visst finns det trender men de är bara rätt trend för dig om du tycker att den känns rolig och får dig att känna dig snygg. Är det så att din personliga stil och vårens trender stämmer överens är det kanske  just nu du ska investera i din solglasögon-garderob eller är det ett par klassiker du saknar då glädja du åt trenden men botaniserar bland de ikoniska modellerna.

Självklart tog jag hjälp av Synoptiks stylist.

Mitt val föll på en både från det anrika Burberry. En båge som är helt ny men som ändå har den där ikoniska touch som jag gillar. Istället för stor logga är det den ikoniska Burberry-rutan som pryder skalmen och framtill har den den dubbla bryggan jag bloggade om för ett par veckor sedan.

Jag har så bra erfarenhet av att ta hjälp av Synoptiks stylister, för även om jag har bra koll och vet vad jag är ute efter så kan de sitt sortiment och har bra koll på vilka bågar som passar just din ansiktsform. Jag hittade “mina” favoriter ganska snabbt och fick bra respons från stylisten på plats. Hon kollade av bågen med vant öga och gav feedback på mitt val. Hon satte ord på det där som jag upplever men inte kan precisera:

Går in, markerar kindbenet” – Här ger hon samma feedback som jag får från min frisör. Det klär mig att bågen (luggen) markerar vart kindbenet slutar.

“Rak men med liten båge=feminint” – Hon poängterar att bågen är rak upptil men att den bubbla bryggan bär formen av en liten båge och det ger den raka överdelen en feminin touch. Vilket jag älskar!

“Dubbla bryggan balanserar Cateye” – Jag skulle nog själv inte tänkt på dessa som ett par catey men det är nog just därför som jag gillar dem så mycket. Jag klär i en lätt cateye men här blir den subtil eftersom den balanseras upp av att det är just två bryggor  som håller ihop glasen.

Det finns verkligen en båge för alla. Mitt råd till dig är att ta hjälp, stirra dig inte blind på ett märke eller en trend. Solglasögon är en klar favorit när det kommer till styling men den hjälper mig också att hålla huvudvärken borda eftersom ögonen kan slappna av…vilket också motverkar rynkor. Mina har dessutom Polariserande glas vilket tar bort blänk på allt från asfalten till havet. Vilket gör dem perfekta att bära även på båten!

 

 

Tack Synoptik för en väldigt trevlig kväll!

Detta var ett pressevent, se PR&Policy.

Written By
More from Tove Castor

I STOFT OCH ASKA AV ANNE HOLT

I stoft och aska av Anne Holt En till bok där Hanne...
Read More

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *