FASHION - TOVE CASTOR,  LIFESTYLE - TOVE CASTOR

Mina favoriter hos – K by KappAhl AW15

I höst vässar KappAhl armbågarna ordentligt när de för första gången släpper en mindre ”kapsel kollektion” under namnet K by KappAhl. Kollektionen kommer att säljas på utvalda KappAhlbutiker och innehåller plagg i bättre kvaliteter, högre modegrad blandat med tidlösa klassiker och unika prints. Vi har fått smygtitta väldigt nära, dels för att vi har stått för setdesign och stylingen av den pressvisning som var och den som kommer äga rum nästa vecka. Där har vi fått jobba med printen och plaggen och jag har redan några favoriter. Men vi var också inbjudna till den presslunch som var i fredags där KappAhls designer bjöd på inspirationen bakom kollektionen och EKPR bjöd på en fantastisk lunch från Sally Voltaire och Systrar. Framförallt kvaliteten är det som lyfter K by KappAhl till nästa nivå, det kommer flera klassiska plagg i siden, flared denim och färgad päls. Kollektionen bygger på en resa och är i höst inspirerad av streetstyle-scenen under New York Fashion Week, vilken är som en brunn utan botten att ösa ur, men KappAhl flaggar också för att det kommer ske ytterligare resor framöver och därmed har nyfikenheten redan väckts och det ska bli spännande att se vilken stad som får stå för inspirationen nästa gång.

FullSizeRender-6

Nu kommer jag att bjuda på mina favoriter, en liten sneakpeek från lunchen och på vår goodiebag. Nästa vecka när pressvisningen har varit kommer både jag och Karin lägga upp bilder från showroomet vi stylade.

Två av mina favoriter är den klassiska svarta sidenblusen och den fab:a franskjolen. Jag, som både är utbildad i och är intresserad av textila material har slarvat mycket med materialvalen när det kommit till min egen garderob. Jag vill inte slarva längre utan tänka mer långsiktigt och mer fokusera på materialval, inte bara konstruktion när jag shoppar. Där fångar K by KappAhl upp mig och Ni kommer väl ihåg inlägget om de inspirerade fransar?

IMG_7702 IMG_7705 IMG_7689

Som pricken över i var det kollektionens infärgade pälskrage i pressgåva. Hur snygg?!

IMG_7638

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.