styla en klassiker Hermes scarf
FASHION - TOVE CASTOR

STYLA EN KLASSIKER – UTMANING I SAMARBETE MED ALL SWEET IN LIFE OCH STILBLOGGEN

Styla en klassiker är en utmaning som bloggarna All sweet in life och Stilbloggen gör tillsammans och denna gången, del 3, har jag fått möjligheten att vara med och självklart vill jag det!

Veckans utmaning i Styla en klassiker är att styla en Hermes Scarf.

 

styla en klassiker Hermes scarf

 

Åh vilken utmaning, scarf är bland det svåraste jag vet men efter att ha grottat lite i det här så tror jag att jag till och med börjar bli lite sugen. En sak jag kommit fram till är att storleken är av största betydelse. I den här stylingen tänker jag mig faktiskt två alternativa storlekar, antingen 45X45 eller 90X90, jag återkommer till det. Ska man bara äga en scarf så låt det vara en Hermes. En scarfs i din favoritfärg, gärna flera, eller favoritprint kan vara både din signaturaccessoar och den accesssoar som både räddar och lyfter en hel outfit. Allt handlar om hur du stylar den.

En utmaning med anrika Hermes är att de lätt kan kännas ganska damig och damigt är ju inte riktigt min grej så jag har helt och håller utgått från hur jag skulle styla härligheten. Jag skulle självklart dressa ner en en scarf från Hermes men med det sagt inte dressa ner vare sig kvalitet eller modegrad. Just nu så är jag extra sugen på en vitskjorta med oversizade manschetter, helt rätt i modebilden och exakt det uttryck jag söker. Jag stylar den skjortan med ett par perfekta ankelkorta jeans som drar åt boyfriend- eller momfit. På fötterna ett par spetsigare loafers, en signaturdoft i nacken och personligt utvalda smycken, gärna flera på tunna kedjor om halsen. Om du sedan föredrar en crossbody väska eller en tote, det avgör du men that´s it. Manschetterna på skjortan ska vara öppna och bara ta för sig och gärna en knapp mer i halsen än du tänkt får gärna vara öppen. Väljer du den den mindre scarfen viker du den smal och virar den två varv om halsen och knyter en knut, French Twist, Eller väljer du den större viker du den på skrå och hänger den nonchalant om halsen med spetsarna fram. 

 

knyta siden scarf

scarf streetstyle

breda manschetter

 

Plaggen jag har använt i stylingen kommer från:

 

Jag är så nyfikna på vad All Sweet In Life och Stilbloggen har hittat på. Klicka på respektive blogg så kommer du till deras bidrag i utmaningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.