LIFESTYLE - TOVE CASTOR,  MIN STIL - TOVE CASTOR

KAPSELGARDEROB – HAR SÅ MÅNGA TANKAR KRING DEN!

Ni har höst mig prata om skogarderoben, glasögongarderoben och inte minst båtgarderoben men mitt allra senaste är Kapselgarderoben. Förresten har jag nog varit inne på det också fast då som shoppingtips och mindre kapslar där plaggen går att kombinera med varandra och tillsammans bilda x antal outfits.

Men nu tänker jag kapselgarderob KAPSELGARDEROB. På riktigt.

Hur väl känner ni till begreppet kapselgarderob? Lätt förklarat innebär begreppet: En nedbantad garderob där alla plagg passar med varandra – där du alltid har något att ha på dig som passar dig och din stil. Vem kan motstå?

Anledningen till att detta är top of mind är många men för att nämna några få så är insikten varje morgon att jag har en full garderob men ”ingenting att ha på mig”,  inspiration från instagram, och utmaningen att skapa ”den perfekta garderoben för mig”. Men två andra aspekter är 1. Jag just fått frågan om jag kan uttala mig ang kapselgarderoben i ett kommande modereportage  2. Jag har alltid tänkt så här, ända sedan jag fick börja åka till stan på egen hand. 

Jag har så länge jag kan minnas tänkt på plaggen i min garderob som pusselbitar, jag kunde gå omkring i timmar och skapa den perfekta shoppingen som jag sedan försökte sälja in till min mamma. Jag praktiserar det här på mina barns garderober och innerst inne gör jag det även i min egen. Det jag inte gör (hittils) är att rensa ut och att lägga undan den säsong som inte är aktuell. Är det dit jag är på väg? Jag tror det. För det var länge sedan jag blev så inspirerad som jag blev när jag läste mina egna svar på de frågor jag skulle svara på till artikeln. För det här är jag, ända ut i fingerspetsarna. Jag som älskar att planera, lägga strategier, styla, förbättra, förfina och där ger jag ju aldrig upp. Utöver det så är kläder, identitet och stil det roligaste jag vet!

Vad har ni för erfarenheter av att leva med konceptet Kapselgarderob?
Kanske har ni tips på inspiration för mig att titta närmare på? Vad är ni själva nyfikna på? Tycker ni att det låter kul?

Ungefär där har jag varit i tankarna de senaste dagarna. Det här kan vara mitt nästa projekt och då blir det kanske det mest långsiktiga projekt (utöver äktenskap och barn) som jag ger mig in i. Ni kan vara beredda på att kunna shoppa stora delar av min garderob på en eller annan säljsajt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.