LIFESTYLE - TOVE CASTOR

LONDON SNAPSHOTS DEL 2 🇬🇧

Det gick fort kan jag säga, ganska direkt kände vi oss som hemma i vårt nya kvarter. Paddington Station, och vi fortsatte våran storstadsupplevelse som sig bör, till fots i staden med en take away i handen.

 

London bjöd på härligt soliga höstdagar!

Från Paddington till Baker Street. Genom åren har Londons stationer fått fördjupade identiteter genom tex Teddybjörnen Paddington och Sherlock Holm. Vi begav oss till Sherlocks kvarter för att gå på Madame Tussauds. Sista vi var här var jag 13 och Aja 17 och det var inte alls som vi kom ihåg det. Nu fanns också en €D filmupplevelse med Marvel som kämpade på längs Londons gator och en tur en en form av bil (som en blandning mellan kärlekstunneln, junibackens upplevelsetåg och Blå tåget ungefär). Det var så mycket större än vi minns och så mkt bättre. Aja passade på att ta en selfie med Tom Cruise, hänga med MrDepp och med Brittney medan jag passade på att hjälpa Lady Gaga, Hermione och Lady Di med sina outfits. Är man stylist jobbar man 24/7

 

Hälsade såklart på Edward också. En gång i tiden, i tidernas begynnelse när jag jobbade som lärare och Twilight var en nyhet tyckte mina elever att jag var såååå lik Bella and I´m on Team Edward!
—och där fick The Beatles ytterligare en dimension. Jäklar vilken snygg look de hade!

Helt starstruckt av en vaxdocka.

 

Efter Madame Tussauds bar det raka vägen iväg till det redan legendariska Sketch. Visualisterna hade med det i sin trendspaning för Premium Magazine tidigare i år och i min branch är det nästintill att vanvårda sitt jobb om man inte passar på att ta en Afternoon Tea i det rosa rummet med sammetsfåtöljer och en rad illustrationer på vargarna. Det var precis lika magiskt som det ser ut på bild och jag som varit lite rädd för Afternoon Tea, ja inte teet utan den bredd av tilltugg som bjuds till, svängde snabbt ihop en allergi mot majonäs och kom undan med väldens godaste små laxsnittar och små bakelser, panacottor och chokladpraliner på mitt fat. Och så scones såklart, helt utan frukt och russin. YAY!

Så gott var det, jag som oroat mig att det skulle smaka ”brittiskt och nja”.

Nästa upplevelse var att besöka restaurangens damrum. För vem vill väl inte kissa i ett ägg? Någon gång ska vara den fösta.
För äggen stod på rad…
En, två, tre små trollstavar i en påse…. Harry Potter rules!

Sedan avslutade vi kvällen med musikal nr 2. Vi kunde inte låta bli att boka MammaMia. Och den var så bra.

Solen fortsatte att skina!

…och så här glad är Aja över att ha köpt en ursnygg skinnjacka i Covernt Garden.
Där kan man också sitta och ta ett glas vin medan man checkar in hos familjen hemma i sverige. WinWin!

 

 

To be continued – Del 3 av resan kommer ingom kort!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.