MBFW Dag 1

Sitter hemma i soffan, njuter av att det är fredag och summerar Modeveckan. Första dagen. Det är ju inte helt lätt att klä sig för modevecka i Stockholm i januari. Streetstylefotograferna har inte haft det lätt. Det var många som prioriterat varma kläder och bekväma skor om man säger så. Men visst fanns de, fashionisterna i små nätta klackar som i kylan trotsade och fick sina outfits plåtade i bara armar och bara ben. jag var inte en av dem.
Första dagen var jag inbokad på jobb på Styleins visning. Det finns inget som ger med mer inspiration än att få jobba med kläderna och se hur andra stylister jobbar både med kläderna men också med koordinationen av visningarna. Just denna visning var det som sagt Emma Elwin som stylade och här är lite av vad man fick se om man satt på plats i salen på Bukowskis.

IMG_4259
Skjortan och den långa kjolen. Smal siluett, djup ringning och rött.

 

s21
Moscaw Night var ledordet och hade inspirerat till det print som prydde många av plaggen.

 

s20-1
Knuten. Knuten fanns på catwalken hos Stylein. På många visningar hade man valt att lägga fokus på axlarna på olika kreativa sätt.

 

s8-1
Tex bara axlar eller som här en stor volangkant på ena axeln.

 

IMG_4053
Accessoarerna  på visningarna är oftast en kreation av stylisten hos Stylein var det pärlor och tofsar. Naglarna var också i fokus hos många tex vita med folkloristisk touch.

 

7_0
En favoritlook från Whyred. Gillar långa kappor, klänning på byxa, spetsiga tår och det kvinnligt enkels i denna outfit.

 

IMG_4269 IMG_4270
Två favoriter från Hunkydory. Byxorna, hur snygga är inte de? Och klänningen skulle jag inte ha något emot. Titta på hur de nudefärgade pumpsen förläner benen och hur de markerar höften på klänningen.

 

IMG_4271
Även Hunkydory hade axlarna i fokus.

 

back1
Det hade även BACK. Där såg man också den där typen av “Bondagetopp” jag visat er tidigare. Jag kallar den bondage för den är lite som ett bandage eller tvångströja. Måste ta reda på vad modellen kallas…

 

back10
Förutom rosa ansikte hade modellerna också en galet snygg, kort asymetriskt klippt lugg. Hur cool som helst. Gillar också den svarta bandau som är över skjortan. Jag har faktiskt använt min skinnbandau flitigt under veckan och älskar den.

 

j25
J.Lindeberg visade riktigt mycket fint. Två favoritlooks har jag ändå valt ut. En burgundy monokrom look för herr. Där lägger jag också märke till halsduken/scarvsen.

 

j12
Och hatt och en ursnygg byxdress till dam. Black is the new Black. Själv har jag fyra hattar, eller fem, som jag kanske borde ta och använda…

Överlag verkar det som att flats, alltså inte skor med klack, är melodin. Vi ser alla varianter av platta skor så hösten 14 (även sommaren 13) kommer vi att kunna gå moderiktigt bekvämt!

Written By
More from Tove Castor

Styling för Indiska – Augusti September

  Fotograf: Peter Edqvist, Stylist: Tove Castor, Make Up: Åsa Östergren Styling...
Read More

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *