BEAUTY - TOVE CASTOR

Nyfiken på hårborttagning med IPL

ta bort tatuering ipl ta bort hår eraze.se

 

Jag och Malin passar på att umgås samtidigt som vi unnar oss lite extra lyx. Taueringarna är som ni vet på väg bort och idag hade vi bokat in vår första IPL.

IPL står för ”intensivt pulsande ljus” och är en permanent hårreduceringsmetod och det sägs att det är en överlägset bättre än metoder som vaxning och laser både när det gäller effektivitet och biverkningar. För mig är det här något jag förstått att många gör men inget jag kommit i kontakt med själv tidigare men senast vi var uppe på Eraze började vi prata om metoden och fick känna lite på hur den kändes det är klart att vi blev nyfikna. IPL känns verkligen inte alls, en viss värme såklart men inte mer.

Jag läste på lite om IPL-metoden efteråt och den fungerar genom att det intensiva långvågiga ljuset, som är helt oskadligt för huden, absorberas i melaninet (vårt färgpigment i hud och hår) i hårsäckarna och omvandlas till värme. Vid ca 70ºC förstörs proteinet i de hårsäckar som är i tillväxtfas. Detta gör att hår inte kan nybildas i de just de hårsäckarna. De flesta hår- och hudtyper går att behandla, med undantag för mycket mörk hy eller väldigt ljusa- eller gråa strån. Generellt gäller att ha så ljus hy som möjligt med så mörka strån som möjligt. Då får man den effektivaste och snabbaste behandlingen och man kan behandla alla delar på kroppen. 

För att få hårfria ben och till sommaren behövs ca 8 behandlingar eftersom ca 15-20% av hårsäckarna svarar på behandlingen varje gång och för att hinna med 8 behandlingar innan sommaren måste man börja nu. Så Beach 2016 har idag officiellt börjat för idag var jag på Eraze för IPL. För min del var det helt smärtfritt, vissa kan tydligen känna en lite stickande känsla men det gjorde inte jag. Nu håller jag tummar och tår för att mina små hårsäckar ska ge upp så jag får släta fina ben till sommaren, hur gött vore inte det!

 

ipl ta bort hår med pil eraze stockholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.