SPF – VAD BETYDER UVB OCH UVA

vad betyder uva uva

I senaste numret av Premium Magazin reder jag ut det här med UVA och UVB och det finns faktiskt ett alldeles självklart trix för att komma ihåg vad de betyder. Samtidigt tipsar jag om några av sommarens bästa SPF. I ansiktet använder ni förstås SPF året runt men så här på sommaren är det dags att smörja in hela kroppen. Föredrar du lotion, spray eller mousse? Det finns något för alla!

 

SPF: ens ABC

UVA – Åldrande (Aging) och Allergi. UVA-strålning gör pigmentet brunt och gör huden rynkig. UVA kan ge soleksem och utslag.

UVBBränna. UVB-strålning är de strålar som gör att vi bränner oss.

POLLUTION DEFENCE- skydd mot miljömässig påverkan och fria radikaler som kan bildas av sol och föroreningar

 

Tänk till också när det kommer till ansiktet. Du använder med största säkerhet inte din kroppslotion i ansiktet. Din hy mår givetvis mycket bättre om du använder ett solskydd avsett för ansiktet. Köp med fördel en ansiktscreme med spf i och anv året om. 

ANSIKTET

I ansiktet söker du efter ett solskydd med både UVA, UVB och Pollution Defense med spf 30 eller högre. Det får med fördel även vara anti age och motverka pigmentförändringar. En produkt som kan bäras både över och under din make up, allt för att solskyddet ska kunna vara en del av din vardagsrutin.

vad betyder uva uva

Murad. City Skin Age Defense Broad Spectrum Spf 50 – ANNEMARIE BÖRLIND – Anti Aging Sun Cream Spf 50 – EVY TECHNOLOGY – Daily UV Face Mousse Spf 30

 

KROPPEN

Oavsett om du föredrar oljan, moussen, en spray eller den traditionella crèmen så söker du efter en bredspektra spf även till kroppen. Moussen är lätt, oljan återfuktande och sprayen en quick fix men oavsett är det redan innan du går ut som du ska vara noga med att smörja in hela kroppen. Därefter bättrar du på ditt solskydd under dagen.

spf vad betyder uvB OCH uva

Beauté Pacifique Stay Outside Spf 30Vichy Idéal Soleil Spf 30  – Yves Rocher Beautifying Oil Spf 30 – 

EVY TECHNOLOGY Sunscreen Mousse Kids Sfp 50 – ACO Sun Active Spf 20

 

 

 

 

HÅRET

Håret tar givetvis också skada av solens strålar. Det du kan göra är att förebygga genom att tvätta håret med produkter som har ett inbyggt solskydd alternativt addera solskydd t.ex. i form av en spray.

 

vad betyder uvB och uva

 REDKEN, Color Extend Sun After Sun Shampoo och Conditioner – KÉRASTASE, Soleil Aqua-Seal 

 

AFTER SUN

Efter en dag i solen njuter du av en sheetmask som självklart finns i After Sun-edition. Den hjälper dig att hålla fukten, ger lyster och hjälper till att bevara solbrännan. Den smakfulla sofistikerade solbrännan då fått genom att vara noga med din spf och njuta av skuggan delar av dagen.

vad betyder uva och uvbDecléor Aroma Sun ExpertMaria Åkerberg After Sun LotionPowerlite MASQ+ After Sun 

 
*innehåller köplänkar

Written By
More from Tove Castor Read More

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *