MIN STIL - TOVE CASTOR

Planera din garderob

En av nackdelarna (en annan är att man ofta förväntas jobba gratis ”för att det är bra för mig att synas här”) med mitt jobb är när det kommer till min egen garderob. De flesta tror nog att det är den största fördelen med att vara stylist, men jag vet inte om jag är beredd att hålla med. Jag får ofta den uppfattningen att många tror att man har den mest kompletta garderoben och att man bör ha en utstuderad egen stil. Så kan de kanske vara för många andra men jag tror ”Fashionistorna” slår stylisten på fingrarna där. En Fashionista är ju 100% fokuserad på sin egen stil medan stylisten jobbar med andras och med att tolka trender, skapa trender och förmedlar karaktärer, känslor och uttryck. Eller helt enkelt jobba med att förstärka någon annans varumärke vare sig det är en loookbook eller en annons. 

Min egen garderob har jag det ganska kämpigt med. Ofta letar jag efter plagg som inte finns, för att jag har fått en ide, eller måste jag vänta 6 månader innan plaggen från catwalks når butik och då har jag ibland redan glömt bort dem för jag är redan inne i nästa säsong. Jag tappar lätt bort min egen stil i min iver att uttrycka mig i en trend (som inte alls rimmar med min stil) för om jag inte har något uppdrag där jag kan få gå loss i ett uttryck är det lätt hänt att jag impulsköper något åt mig själv bara för att ”få leka med det”. Det har lett till många felköp. För om det inte är min egen stil blir det ofta bara använt en gång, sedan har jag ”lekt av mig”. 

Den enda kanalen där man som stylist kan jobba helt fritt och uttrycka sig konstnärligt med mode som uttrycksmedel är nog redaktionellt. Som editorials i ett magasin och i det rummet, där är det svårt att komma in. Därför har min garderob vuxit åt flera olika spretiga håll och jag jobbar aktivt på att förändra det beteendet. Med det sagt så är det också dags för min garderob att växa till en Walk in closet, som jag berättade om för flera veckor sedan, och nu har vi äntligen gorde de sista ändringarna och lagt en beställning. Nu kanske ni tycker att jag är galen men det kommer definitivt att hjälpa mig med shoppingen. Shoppar jag för spretigt kommer det synas i den öppna planlösningen och där har jag min spärr. Jag är ju visualist – Nu blir min walk in som en editorial som skall förmedla min stil och mitt uttryck…och Karls såklart… Det blir ett pussel, men han måste ju också få ett litet hörn. Herregud. Hur kommer det att bli? Jag anar en stor garderobsrensning kommande veckan.

Ett sådant där köp jag gjort för att jag så gärna ”ville leka” är den här orangea kappan från COS. Den var verkligen rolig att styla med men är kanske inte riktigt ”min” färg (JA den är så här orange!) fast jag älskar den, fortfarande fast det den är från typ 2013, men den den kommer inte hänga i min walk in.

 

orange kappa cos

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.