LIFESTYLE - TOVE CASTOR

PRESSDAG DAG 2

Pressdag dag 2 innehöll så mycket. Jag och Karin tog sällskap med Angelica och Daniela redan från frukosten som vi spenderade i ”loungen” hos Viking beds. Dagen innefattade också en trendföreläsning och en närmre titt på finalisterna i Precious hos Skobranschrådet.

 

Tidigare deltagare i Precious och i Young designers hittar man också hos Skobranschrådet. Mina favoriter är Lumitoro (3D printade smycken), Shieldmaid och Langeable. Nyheter från Shieldmaid är studsen och Langeable visar chokers och statmentörhängen och armband.

 

 

Jag och Angelica är redan vid lunch trötta men glada och Sara Winter har dagens snyggaste skor på fötterna. Showpiceslipons från Carin Wester.

 

 

Min absoluta favorit är Wallet Bag i nudigt rosa från Bukvy. Jag älskar min Wallet Bag i svart men har en riktigt softspot för den här nyansen. Bukvy är i år med i Young Designers på Formex och vi, visualisterna, kommer hjälpa till med montern.

 

Vidare till Polhem PR som bjöd på dagens godaste glass!

 

Finlayson visade höstens nyanser på sängkläder och jag älskar de vinröda setet. På klädsidan ser man mycket burgundy, senapsgult, vida ärmar och blommigt på mörka bottnar. Det är som om Kurt Kobain fortfarande levde. Finlayson dressar torson i kökstextil från Mumin och Lulu Carter lanserar sin första kollektion inredningstextil och brickor hos Royal Design. Det är broderade etniska mönsterbilder som fjädrar och surfbrädor.

 

Paradisverkstan visar nyheter på terassen och Reforma är en nyhet med sina nätta möbler i retrostil.

 

IMG_2140

 

Jag hittar favoriter hos Absolut Art och Iittala och vi får blommor från Mimou!

karin uggla

 

Självklart hälsar jag på Paul som är designchef hos KappAhl och passar på att spana in knytblusar, snygga polos och hur de tolkar höstens denimtrender.

 

 

För att avsluta hos Rusta och uppleva mina barndomars jul. Jag gillar ledljusen som sitter på guldtråd men en pendel av kristall, Unicorn julkulan, alla tomtar och julstjärnor och adventspåsarna med siffrorna 1-24. Känner ni Mamman som sytt 2X24 påsar i olika jultyger för att kunna fixa barnens paketkalendrar varje år? Det är JAG och jag hade kunnat spara mycket tid genom att köpa 2 paket påsar varje år.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.