Se rött!

Jag fick en fråga häromdagen på Instagram efter att jag lagt upp en bild på temat röd accent. Fågan gällde en garderobsrensning och löd:

Rensar garderoben.. Röd skinnjacka i rätt modell men färgen? Ska den stanna eller åka?

 

Jag tycker nyckelorden i den frågan är att modellen är rätt, sedan kvarstår ju frågan hur fel tycker man att den röda färgen är. Gillar man inte rött alls eller känns det bara utdaterat med en röd jacka i skinn? Men den röda skinnjackan är en klassiker och just nu är rött hett. 

Trendigast är man om man stylar rött med rött med rött. En monokrom röd outfit. Det är så vi gör 2015 och visst är det snyggt! På något sätt blir det inte lika rött när man totalmatchar. Blanda med fördel olika nyanser och olika material men när det kommer till rött skulle jag vara lite försiktigare med blanka material och allt för tight. Gå upp en storlek, välj oversize. En boxig stickad med en kortare kjol och ett stylingtips oavsett färg på kläderna är att visa ett av de smalare partierna, anklar eller handleder, det är feminint och nätt. Trampa för all del i ett par röda skor också och om inte röda satsa på nude eller svart.

 

Bild1

 

Traditionellt är det nog så här vi är vana att se den röda skinnjackan. Svart, vitt, randigt, lite rockigt och så rött skinn. Och visst funkar det idag också. Inte lika trendigt som helrött oversized i lager men en stil som håller. Och vart såg vi den röda skinnjackan och det rockiga bältet först?

 

Bild2

 

Kanske var det på Michael Jackson, han i sin tur inspirerade till den här karaktären…

 

IMG_0932

 

Adam Sandler, aka Robbie`s sidekick spelad av Allen Covert  i The Wedding Singer anammade Michael Jacksons ikoniska look.

 

IMG_0930

 

Så svaret är. Ja spara jackan. Gillar man modellen idag så vet man att rött kommer och går och med säkerhet kommer tillbaka igen och igen. Vill man vara trendig 2015 – Gå all in rött. Välj en bylsig tröja med extra lång ärm som går ner över hela handen, en smal ankelkort byxa och jackan till det. Så skulle jag göra.

 

Alla bilder kommer från Pinterest

Written By
More from Tove Castor

DESIGNSPANING MED VISUALISTERNA – NI HITTAR OSS I PREMIUM MAGAZINE

  Kanske har ni redan plockat upp nyheten på Insta men vi...
Read More

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *