BEAUTY - TOVE CASTOR

SHEETMASK – MINA FEM BÄSTA TIPS!

Har söndagsmasken blivit lika helig hemma hos dig som fredagsmyset?

Vet ni vad jag gillar allra mest med sheetmasks?

Det är att man inte behöver tvätta bort dem!Jag älskar ju ansiktsmasker och blir mer och mer hudvårdsintresserad för varje dag som går men en av de saker jag har svårt att vänja mig med är att applicera tex ansiktsmasker och rengöring i ansiktet som sedan måste sköljas bort; och så blir man sådär blöt i hårfästet och lockarna kommer krypande samtidigt som det droppar ner på halsen. Nä, jag är inte så förtjust i det. Däremot nattmasker, peel off masker och sheetmasks!

Älskar dem!

Här är mina fem bästa sheetmasktips!

Med tips menar jag inte mina fem bästa/favorit masker utan användartips.

  1. Om du vill ha en ännu mer lugnande effekt kan du förvara din mask i kylen. Funkar extra bra med eye patches!
  2. Stretcha ut masken något innan du lägger den över ansiktet. Då formar den sig bättre.
  3. När du ska ta av masken, börja nere vid hakan och lyft uppåt. På så sätt lämnas mer av formulan kvar på huden samtidigt som vi såklart vill att allt ska uppåt.
  4. Använd all formula i förpackningen. Ner med händerna och applicera överflödet över händer och dekolletage.
  5. Se till att alltid tvätta ansiktet före du applicerar masken, din hy ska vara ren, men tvätta inte efteråt! Klappa in den formula som ligger kvar och vänta ett tag. Därefter applicerar du din dagliga (eller nattliga) hudvårdsrutin.

Fem enkla steg som gör ditt sheetmaskande ännu bättre – Happy sheeting!

Två av mina favoriter inom sheetmasks kommer ifrån Acasia Skincare, en svart och en vit. Fördelen med dessa är att arket går ner också på halsen. Andra favoriter kommer från Verso, Eleni&Chris (väldigt mkt mer formula än i de flesta 27g) och Leegeeham propolis mask.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *