THROWBACK – DÅ VI BYGGDE UTERUM

Throwback – I samarbete med Skånska Byggvaror 

Nu har det gått några månader sedan vi byggde uterummet, gisses vad det har gått fort. Både tiden sedan vi påbörjade bygget men också då vi byggde. Stommen kom upp innan jag knappt hunnit höja kameran. Vis av erfarenhet tog vi in hjälp från Patrik på Björkås Bygg, både för att snygga till altanen och för att resa stommen. Det visade sig vara helt rätt beslut. Vips var vi med en nylagd och upprätad altan efter att det visat sig att vår altan vi byggde för tolv år sedan hade satt sig något i ena hörnet. Lätt hänt med nya tomter, vi fick ju höra redan då att marken med all sannolikhet skulle sätta sig. men vi fick inte bara en ny fin altan utan också en isolerad  altan som också förstärkts på de ställen där stommen står idag.

 

bygga uterum

altandäck

älvsbyhus

altandäck

 

Vi försökte hinna med att måla stommen innan montering men hann inte helt klart utan fick måla det mesta på plats. Det var en hel del att göra på platt efter att stommen stod klar. Vi som hade fått för oss att det här skulle vara som att bygga en Ikeamöbel blev varse om att lite mer förkunskaper behöver man så vi var mer än glada åt att både familj och vänner kom med kunskap och extra par händer. Vi hade inte klarat det utan Er!

 

skånska byggvaror

skånska byggvaror

 

Här lite brutal bygg-ärlighet!

 

skånska byggvaror

 

På norrgavlen har vi valt att bygga ett väggparti med ett fast fönster. Just det fönstret är fast och går inte att öppna, den andra kortsidan och hela långsidan går däremot att öppna helt. Men ett väggparti ger känslan av ett rum mer än glasbur och det är just rumsligheten vi är ute efter. Ett extra rum, ett rum att leva i, ett rum att sitta i när solen gassar och när regnet strilar, just ett sådant rum som gör att vi kan ta tillvara på vår, sommar och höst och förlänga utesäsongen.

 

 

skånska byggvaror

 

Ivrig som jag är kunde jag inte låta bli att börja möblera upp innan det ens var klart…

 

skånska byggvaror

skånska byggvaror

skånska byggvaror

 

När stommen väl stod på plats och väggpartiet var isolerat och fått panel var det dags för skjutdörrspartierna som både ska måttas in, justeras och få gummilister. Återigen. Det var inget Ikea-bygge. Var beredd med både måttband och metallsåg, distanser, tålamod och tid. men när ramverket väl var på plats var det en riktig quick-fix att lyfta i skjutdörrarna.

 

skånska byggvaror

 

skånska byggvaror

skånska byggvaror

 

Montera lamellgardiner var heller inga problem. Men var beredda på att själva klicppa till längden och montera alla fästen.

 

skånska byggvaror

 

Vi valde också att montera infravärme med fläkt, allt för att värmen skall cirkulera och fördelas jämnt i rummet.

 

skånska byggvaror

 

Som jag sa, jag kunde knappt vänta med att inreda så parallellt beställdes stolar och matta, det inhandlades bord på blocket, köksskåp och kylskåp på Ikea och växter som klarar både höga temperaturer och temperaturer ner mot 0.

 

olivträd

img_6738

img_6733

 

Just nu är vi så nöjda med att vara klara, självklart längtar vi till våren men för att ta tillvara på hela året så har vi självklart fixat till rummet för advent och jul. Mer om det kommer inom kort!

Written By
More from Tove Castor

Northern Beauty

Northern Beauty har allt ni behöver för att ta hand om er...
Read More

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *