LIFESTYLE - TOVE CASTOR

Veckans bästa v. 40

Vet ni att det bara är 11 fredagar kvar till jul? Med risk för att låta gammal men tiden verkligen rusar iväg, det är till och med så att jag var tvungen att titta i kalendern för att se vad jag egentligen har gjort den här veckan för jag blandar ihop den med den förra. Egentligen borde man ta till det där självhjälpsknepet att varje dag skriva ner tre bra saker man gjort. Men en veckosummering är inte heller så illa. Mina bästa från veckan som gått är som följer:

1.

Onsdagens styling av bild tre i en serie av tre för en kampanj i Uppsala. Det var inte själva stylingen utan allting där omkring. Först ut är att jag i plocket stötte på problem. Det är inte alltid så lätt att hitta det som karaktären kräver när man jobbar med reklam. Men så kom jag på att en klasskompis från högstadiet nog jobbade inom rätt område så jag googlade, ringde upp henne (som jag nära på inte träffat sedan högstadiet) och hon var så snäll och hjälpte mig. Och vet ni, det var inte bara det att hon (Tack E!) så självklart ställde upp utan att jag insåg att det finns ett kontaktnät som jag nära på glömt bort. Tänk att jag idag efter så många år kan ringa upp och säga -Hej det är Tove och det är som att tiden stått stilla, vi känner fortfarande varandra. Det liksom uppstod en sådan trygghet i mig att jag faktiskt blev alldeles tårögd och det första jag gjorde var att ringa till en av våra andra gemensamma klasskamrater (<3 L) och berätta hur fantastiskt det kändes, med tårar i ögonen. Jag som flyttade från min hemstad efter gymnasiet och nästan inte har kontakt med någon men det slår mig att alla de som bor kvar, de har allt det där alldeles nära. Ni springer på varandra på Ica, träffas i hallen på ungarnas träning och även om ni inte umgås idag så känner ni varandra och har känt varandra sedan ni var små. Just nu är jag lite avundsjuk på er. Alla som har alla nära om de skulle behövas. Men de gör mig också påmind om att om det kniper, då vet jag nog vilka jag kan ringa som skulle finnas där fast vi inte setts på 20 år och då pratar jag inte om att kunna be om hjälp att få utan vänskap. Sådan där vänskap som fått växa med åren.

2.

Samma dag, samma styling som jag fick hjälp med men veckans andra bästa är den location vi åkte till. Den här veckan har verkligen varit en ”trip längs memory lane”. Ni som tillhör min uppväxt vet att jag var hästtjej och att jag tävlade inom hästhoppning från jag var 7år. Just den här plåtningen ägde rum i en hästhage, tillsammans med tre unghästar som alla ville vara precis där vi var, stå där de inte skulle stå, bita i allt de inte skulle bita i osv. Jag älskade det! Det var länge sedan jag mådde så bra och kände mig så tillfreds som efter en dag i hästhagen där jag fått rodda runt med tre unghästar. Knuffat och kramat, kliat och myst med. Det finns ingen bättre terapi!

3.

Uppsala – Jag är tillbaka på en del jobb i Uppsala och det kändes också lite som att komma hem. Att träffa på personer jag tidigare träffat ofta och känna att jag varit saknad och att jag saknat dem. Jag har både pluggat i Uppsala och jobbat mycket i Uppsala under mitt första år som egen företagare och nu ser det ut som att jag kommer återuppta även den kontakten och det ser jag verkligen fram emot.

Vilken vecka! Antingen var det jag som bara hade ett sådant behov av att landa att jag därför lagt märke till alla dom detaljer som känns trygga och bekanta eller föll det sig bara så att de radade upp sig; gamla klasskamrater, hästar och bekanta. Hur som helst så var det många kära återseenden och varma möten. Att gå vidare är inte alltid rätt även om det oftast är det lättare alternativet och den här veckan har jag återupptagit kontakten med både vänner och bekanta men framförallt var det länge sedan jag kände mig så hemma och lycklig som jag gjorde i hästhagen. Jag ville inte åka därifrån.

BTW – kan ni hitta mig på klassfotot på 4c?

ludvigsbergsskolan 4c

Sen så har jag också varit med killarna på handboll (lördag och söndag), fikat med vänner, pratat 1900 gånger med Karin, varit på pressvisning för världens första skönhetschoklad, ätit frukost med MoroccanOil, stylat för Alex&Martin/Unionen och varit på H första information inför gymnasievalet som väntar… och lite till.

.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.