VISUALISTERNA

VIP – inbjuden, but..

 

I’m no VIP, I’m not even an IP. I’m just a lonely little P som i torsdags som är mycket glad över att jag fick ta del av Moderådets trendseminarie inför ss16. 

Dagen började med frukost och mingel. En sak som är bra med att gå ensam på den här typen av events är att man alltid paras ihop med intressanta personer man kanske aldrig börjat prata med innan. Jag träffade också flera bekanta ansikten såklart. Seminariet handlade om 5 rådande trender som är på ingång och en liten bubblare och det är alltid intressant att få ett annat perspektiv än mitt eget på vad vi ser i sammhället och hur vi kan tolka det. Vi ser ju alla samma visningar, filmer mm. Men slutändan går jag alltid på min egen magkänsla och lust i vilket fall. Som stylist måste man tro på sin stil och våga lita på sitt uttryck.

Cia Jansson, som för övrigt är ny chefsredaktör på Elle och curerade Svenskt Mode 2000-2015 på Sven Harrys var där för att berätta om utställningen som varit, hur man jobbat initialt och hur det blev. Hon belyste också vikten av att arkivera. Många av de designers som var representerade hade onostalgiskt inte sparat plagg från kollektionerna så mycket var svårt att få tag på eller helt omöjligt i vissa fall. Hon uppmanade i alla fall alla designers i publiken att arkivera, inte bara bilder utan kollektionerna i sin helhet. 

Trenderna som vi fick ta del av dem kommer ni att få se framöver… både här på min blogg, på catwalks, i butik, på gatan, i din egen garderob….i alla fall i någon form.

& där började ett Moderådet-maraton för mig som fortfarande pågår. Jag har jobb hela helgen kan man säga…och om jag skall vara helt ärlig började egentligen min mara redan i tisdags…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.