LIFESTYLE - TOVE CASTOR

Work in progress – Outfit till Mello

Nu tänkte jag bjuda på en bildbomb i tre inlägg och det här är inlägg nr 1 – En trestegsraket om jobbet bakom en outfit till Melodiefestivalen.

Senaste veckorna har jag parallellt med allt annat jobbat med en outfit till Melodiefestivalen. Det har varit hur roligt som helst, scenkläder är verkligen något helt annat. I och med att jag har en textil bakgrund och tidigare jobbat mycket med mönsterkonstruktion, sömnade mm fick jag frågan om jag ville ansvara för konstruktionen och utförandet av Ellen Benedictsons outfit inför kvällens Mello, ett kostymörsuppdrag, vilket jag sa ja till utan att tveka.

Niklas Berglind som är ansvarig stylist var den som gav mig uppdraget. Uppdraget i sig består i att utifrån en body konstruera ”en uniform” med ärm och uppbyggda axlar och där bodyn sedan övergår i ett par tights. Här kommer några BTS – Behind the scene – där grannen får agera fittingmodell i brist på annan. Men det gjorde hon så bra.

IMG_1362 IMG_1365 IMG_1366 IMG_1380

Efter konstruktion av ärm var det dags för de uppbyggda axlarna.

IMG_1468 IMG_7004

 

Fortsättning följer…..

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.