FASHION - TOVE CASTOR

WRANGLER 70TH ANNIVERSARY COLLECTION

Veckans absolut längsta dag började jag morgonen med pressfrukost med Wrangler. Att onsdagen var lång berodde på att jag utöver pressfrukosten hade en hel arbetsdag framför mig men också ytterligare en arbetsdag som stärkte sig ända in på natten. Ibland måste man vända ut och in på sig för att få det att fungera 😉 

Därför kändes det extra lyxigt att börja med inspiration, social boost och frukost. För det är just det jag får på alla deras press-events. Det är nya kollektioner, varumärkeshistoria och ett härligt bransch-mingel i ett.   Wrangler bjöd in för att visa sin 70th anniversary collectionsom än så länge exlusivt enbart finns hos Carlings. Därav bjöds det till frukost i Carlings butik på Kungsgatan i Stockholm.

Det är för att fira sina 70 år som tongivande varumärke inom denim som Wrangler lanserar sin jubileumskampanj ”Wrangler 70 years”. Kollektion är inspirerad av 1970-talet, en tid då Wrangler blev känt som den denimikon de är idag.

Kollektionen, som är en av flera att lanseras under 2017, är en ny tappning av Wranglerarkivet och hyllar en tid av optimistisk och hoppfull ungdomskultur. Kollektionen fokuserar på djupblå och stentvättade denim, och klara regnbågsfärger från den inflytelserika tiden. Vi ser bland annat t-shirts i regnbågsmotiv, retrorandiga, avklippta och utsvängda jeans och festivalfavoriter såsom pin-up-inspirerade shorts, avklippta jeanskjolar och färgglada jeans.

 

 

WRANGLER 70TH ANNIVERSARY COLLECTION
Retro-tishor i nyproduktion = samma härliga utryck men bättre kvalitet!

 

Personligen gillade jag de utsvängda jeansen allra mest. Mest för att de osar 70-tal och Wrangler. Den andra modellen var inte lika ytlig i sin identitet. Sedan måste jag ge extra cred till T-shirtsen. Mycket på grund av att de är en ren kopia på originalet men också för att finishen inte skvallrar om att den är ny så vintage-känslan är total.

Båda jeans-modellerna kommer också som shorts. Nu tittade jag på Dam men självklart finns även plagg till herr i jubileumskollektionen.

 

WRANGLER 70TH ANNIVERSARY COLLECTION
Älskar 70-talsfickorna!

 

Som textil, konstruktions och material-nörd kan jag inte låta bli att bjuda på lite kuriosa.

Fashion 101 – Jeanscuriosa:

Wrangler använde sig av samma väveri som både Levis och Lee. Anledningen till det var att de stora vävsolarna stort i en stor fabrik med trägolv och medan bommarna slog sviktade golven och en mindre ojämnhet uppstod. Det gjorde att väven fick en vacker subtil ojämnhet som var så eftertraktad. Ojämnheten som det sviktande trägolvet helt naturligt fick fram gick inte att kopiera i andra väverier. Eftersom så många valde att producera sitt tyg i samma fabrik så vävdes en färgad tråd in i stadkanten för att kunna skilja tygrullarna åt. Wranglers tråd var grön!

 

WRANGLER 70TH ANNIVERSARY COLLECTION

WRANGLER 70TH ANNIVERSARY COLLECTION

WRANGLER 70TH ANNIVERSARY COLLECTION
På bakfickan kan man hittar man identitet. Wrangler har sömmar i form av ett W och i denna kollektionen sin ikoniska patch.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.