Hur vi jobbar? Vi googlar såklart!
Det var vår andra road trip ner genom Sverige och vårt andra stop i Gränna för att köpa polkagrisar. Vi är nämligen inte bara barnsligt förtjusta i chokladbollar utan även i polkagrisar (och en massa fler sötsaker, ostkrokar, Primadonnaost etc etc.) och polkagrisen är tex. ett måste på julen. Förra svängen körde vi själva ner mot Ystad, N och jag, och då stannade vi till på närmsta polkagriskaramelleri. En quickstop som tillfredsställde sötsuget, tex fick vi smaka på polkasmeten medan den var varm (hur gott!) men den här gången gick vi all in. Vi googlade för att hitta det mest äkta, genuina karamelleriet i stan och det föll väl ut. Här hade man erfarenhet inte bara av att baka utsökta karameller utan också av hantverket i sig. Tex så tar det flera år att bli en bra bagare, killen på bilden hade rullat stänger sedan han var fjorton, smaken på karamellen sitter inte i färgen utan tillsätts i den vita massan som btw inte blir vit förrän man jobban in en massa luft. Det är som en dans, man viker, viker, drar och rullar, klipper, vrider, klipper, rullar osv… För att ta en lov förbi spisen för att starta nästa smet. Det var i alla fall inget fel på den här killens simultanförmåga, han gjorde ett par saker samtidigt. Vi, vi gjorde av med pengar. Gjorde av med mer pengar än planerat, köpte betydligt mer godis än planerat och är positivt överraskad av att alla karamellerna smakar utsökt. Kvalitet i minsta sockerkorn. Så blir det när man googlar, gör research och kör en extra mil eller två. All in Gränna helt enkelt!
Denna gången googlade jag för att hitta den mest genuina polkagris fabriken/butiken och det tog oss till Gränna Polkagriskokeri. Med beröm godkänt!