FASHION - TOVE CASTOR

Äkta vs Kopia

Mars 087

Hej Tove

Jag undrar hur du ställer dig till kopior av tex märkesväskor och liknande. Är det viktigt för dig att ha äkta väskor?

Det kan jag svara på, det är för mig en ganska lätt fråga, men jag vill dela upp svaret i två delar. Det är inte viktigt för mig att ha en märkesväska men det är viktigt för mig att inte ha en oäkta märkesväska. Jag ska förklara.

jag väljer väska efter hur den ser ut, vilket uttryck och funktion jag söker. Oftast är det en märkesväska som inspirerar och då är det ju just den jag vill ha, så jag har investerat. Sedan finns det många som hävdar att de är alldeles för dyra, ”att kopian är lika bra kvalitet”, ”att de sys i samma fabriker, av samma skinn men samma maskiner” osv osv. Men då får man inte glömma att det är en designer som ligger bakom väskan från modehusen och det här han/hon som ska tjäna på sin design. Om någon annan snor den desigen för att tjäna pengar på den är det en struntsak om kvalitén är den samma. Om han/hon kan tillverka handväskor i bra kvalitet, designa en egen. Att kopiera någon annans design och utge sig för att handla med äkta varor är olagligt. Bryr Ni er inte om märke utan proiriterar bra kvalitet finns det massor av snygga väskor i bra kvalitet att satsa på. Väskor där det finns en stolt designer/ett stolt varumärke i bakgrunden som inte alls är lika dyra som modehusens väskor.

Är det just en dyr väska från modehusen du vill ha med inte kan lägga de pengarna – Börja spara, leta på ebay, för det finns inga genvägar med rent samvete här. Köper du en kopia är det en kopia av vad du önskade. Köper du en kopia väljer du att ge dina pengar till illegal verksamhet och är man en sådan person som livnär sig på det tror jag kanske att arbetsförhållandena hos de som fått sitta och sy dessa väskor kanske inte heller tål att granskas. Det är ytterligare en aspekt. Personligen kan jag inte stå för det.

Så svaret är. Det är inte viktigt för mig att ha en märkesväska men det är viktigt för mig att inte ha en oäkta märkesväska.

Detta är kanske inte ett regelrätt tips utan snarare en personlig fråga. Fråga kom efter inlägget  Du frågar – Jag tipsar!  Just den här frågan kom faktiskt bakvägen via Facebook. Känner ni er inte helt bekväma med att ställa era frågor här i kommentarsfältet kan ni göra som hon gjorde. Följ mig på Facebook  på Tove Castor – Blogg – Fashionjunkie och ställ era frågor via inboxen. Funkar hur bra som helst!

Det kom också en fråga om kaftaner och svar på den frågan kommer i veckan!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.