FASHION - TOVE CASTOR,  LIFESTYLE - TOVE CASTOR

Att inspireras av andra

När det kommer till sig personliga stil är det absolut inte något fel att inspireras av andra. Att inspireras av andra hjälper dig att utveckla din egen stil och utmanar dig att leka med nya detaljer, material och mönster. Känner du dig härlig och som dig själv, då är det din stil. Jag får ibland kommentaren – Jag förstår att du kanske måste se ut si och så, köpa ditt och datt…i ditt jobb. Då blir jag inte speciellt glad. Precis som att jag inte hade någon egen stil, egna idéer utan såg på kläder som en uniform, som ett sätt att passa in. Jag som inte är helt säker på att jag vill passa in.

Om du inte känner dig helt bekväm kan det bero på att du kopierat någon annan, det är då du inte känner dig som dig själv. Personligen kan jag inte koncentrera mig på något annat än hur fel det känns de dagar jag inte känner min hemma i min outfit. Självklart går jag inte runt och känner mig rätt hela tiden, långt ifrån för jag liksom alla andra försöker ju utmana mig själv och utvidga min comfertzone, fast de där dagarna när jag gått igång på någon trend som inte är jag, de dagarna känns aldrig särskilt bra. Det här med comfertzone är både en trygg hamn och en fotboja för det är klart att om jag varit mer modemodig och lekfull hade min stil kanske sätt annorlunda ut. Fast jag gillar ju det jag gillar.

Inspirationen kommer mycket från streetstyle, där ser jag samma trender upprepas, upptäcker nya kombinationer och oftast är det ett uttryck som jag fastnar för. Samma med lookbooks, jag gillar dem för där har ett och samma varumärke utrymme att gestalta sig själva på flera sidor. Visst styr det mitt köpbeteende, men det är ju inte för att jag försöker kopiera det jag ser utan att jag implementerar det som inspirerar mig i min personliga stil. En stil som hela tiden är under utveckling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.