LIFESTYLE - TOVE CASTOR

ATT SAMLA PÅ SAMMET

Älskar sammet, både att ta på men allra mest den mättade yta den får. Sammet slukar ljuset på något vis och ger en tyngd till produkten. För andra gången har jag fått möjligheten att formge en kudde hos Eilersen och precis som förra gången landar jag i det vackra i det enkla. Bara för att man kan välja att mixa nyanser, att leka med formen och att addera 1,2,3 knappar så måste man inte. Jag gör allt i min makt för att bygga upp någonting långsiktigt här hemma så valet föll på en kudde i vinrött som komplement till den orangea kudden från förra året. 

Som förebild har jag en färgprovskarta jag målade som inspiration på konstskolan för 20år sedan. Nyanserna som saknas nu är en mättad gammelrosa och en mkt ljus pinkish-nude. 

Fashion 010 – Sammet och Manchester är två material som följt mig genom åren. Faktum är att Manchester och sammet inte är så olika rent tekniskt, båda är “uppskurna” vävar där sammeten har en tätare bottenvåningen och är skuren tätt och Manchester har längre partier som skurits så det bildas en randning. Korta fibrer bundna i en bottenväv bildar en levande yta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *