FASHION - TOVE CASTOR

BILL CUNNINGHAM ÄR DÖD


Bill Cunningham, Världens i särklass mest inflytelserika streetstylefotograf är död. Mannen som dedicerat hela sitt liv åt att sätta fingret på Fashion och som gjort det bättre än någon annan. Under decennier rapporterade han New York Times, vad händer nu?

Jag kommer att börja med att se om filmen! 

Jag hittade det här inlägget om Streetstyle från sept, kan det ha varit 2014, när jag bloggade mode på Modernmom.se

Som ni redan vet inspireras jag massor av streetstyle och följer mängder av flöden som just fokar på att just fånga publiken och alla runtomkring modescenen. Som alltid är det kunden som äger ett varumärke. Ett rykte säger tom att skaparen av märket WeSC betalat en kille på stående fot för att han skulle ta av sig sin WeSC tröja, han ville nämligen inte förknippas med all vad just den mannen representerade. Sant eller inte. En man dom bara tittar på vad du har på dig är Bill Cunningham som jobbar som streetstylefotograf för New York Times. Han lever bokstavligen för detta. Det är vad han gör, vem han är och allt han andas. Han cyklar runt och om det är intressant, det du har på dig, då höjer han sin kamera. Oavsett vem du är. Ett känt ansikte imponerar inte på Bill, inte heller prislappen på det du bär. Själv bär han samma outfit varje dag och har slitit ut X antal av denna blå jacka, men makt det har han över kvinnorna i New York. Anna Wintour, chefredaktören på Vogue säger i filmen, om och med namnet, Bill Cunningham New York, att ” det värsta som kan hända är att man möter Bill på gatan och att han inte höjer sin kamera, då vet man att det här var inte bra”.Frontrow, där sitter han, om han tycker det känns tillräckligt intressant. Annars plåtar han på gatan utanför.

Filmen om Bill Cunningham, Bill Cunningham New York, kan jag varmt rekommendera om ni är lika fascinerad av streetstylefenomenet som jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /home/totovove/visualisterna.se/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /home/totovove/visualisterna.se/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/totovove/...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/totovove/visualisterna.se/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35