LIFESTYLE - TOVE CASTOR

F* off – Den kreativa processen

The creative process den kreativa processen

 

Som frilans (och mamma, fru, kompis, egen person osv) är det ju inte bara en process jag befinner mig i samtidigt. Jag hade besök av en granne igår som skulle låna lite kläder och när hon kom in på mitt kontor och såg krukorna med målarpenslar uppe på bokhyllan utbrast hon – Åh vad härligt, får du inte bara lust att släppa allt och bara gå loss, vara kreativ… (kanske inte ordagrannt men i samma andemening) Min första tanke som så klart formulerades direkt i ord var – Välkommen till mitt liv. Jag befinner mig ju i den kreativa brainstormingprocessen 85% av min vakna tid. Jag som alltid målat och alltid ställde ut har inte hunnit måla på två år. Det jag kan sakna är att vara kreativ inåt, inte bara utåt. Fast, det finns ju så klart mycket mer jag älskade med att måla, om jag kunde skulle jag nog stå vid staffliet varje dag men a girls gotta eat och det måste även killarna.

Så det är självklart med och formar min vardag. Jag säljer ingen produkt, jag säljer min kreativitet. Det är ibland oerhört utmattande, man blandar apati med eufori. Ibland befinner sig alla projekten samtidigt i ”Fuck off” fasen, inte bara ibland för det är ju aldrig så att man bara har ett projekt i taget. Jag har ett fantastiskt roligt jobb men som konstnärssjäl är jag betydligt oftare på gränsen av att skära av mitt ena öra än stolt som en tupp.

I kväll befinner jag mig i All the work while crying. Ännu med bägge mina öron i behåll. Jag önskar nästa att jag kunde ta ett glas rött och leva ut lite grann men då vaknar jag upp mitt i natten, kallsvettig med ångest. Rödvin har tydligen den effekten på fler än mig har jag hört.

Natti Natt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.