FASHION - TOVE CASTOR

Inte full koll – är det shopping-pms!

Vissa dagar känner man att man är på topp och har full koll, andra dagar dippar självförtroendet och jag inser att jag verkligen inte har full koll. Varför självförtroendet skall dippa för det, det vet jag inte, men det vänder ganska snart.

Idag har jag vid två olika tillfällen, men olika personer kommit in på temat hur vi shoppar. Hur ser trenden ut, hur agerar modesfären jämte gemene man och hur agerar man själv. Hur bra koll har man på sina egna shoppingvanor och vad ens egna köpbeslut grundar sig i? Det är här jag märker att jag inte har full koll. Full koll på modesfären och den trendens som råder, hur vi vill handla och hur vi bör handla det känner jag att jag har, men hur det efterlevs har jag mindre koll på. Även hur jag själv ligger till i förhållande till mina värderingar, eller rättare sagt koll på mina värderingar och min plan det har jag men har jag självdisciplin nog att stå emot mina egna impulser? Jag har inte full koll på allt det där.

Men, det tycker jag är bra. Det är här självförtroendet vänder. För den dagen jag slutar fundera, värdera och tror att jag är fullärd, den dagen hoppas jag aldrig kommer. Jag vaknar fortfarande upp flera gånger i veckan och har ingenting att ta på mig. Jag skyller på allt från att jag inte har tillräckligt stor shoppingbudget, en för liten garderob med för dålig översikt till att vågen visar ett par kg för mycket så allt snyggt jag har inte längre passar. Sanningen är att det är nu jag säkerligen är som mest benägen att göra felköp, trendköp som inte är jag eller svindyra köp som jag intalar mig är ”nyckelplagget” till hela min garderob, är det de här dagarna som är shoppingscykelns pms?

IMG_7303

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.