BEAUTY - TOVE CASTOR

JAG HAR PROVAT EN DERMA PH-BEHANDLING HOS MARY COHR

Årets rookie?

Jag må vara lite äldre än vad jag vill vara och jag må vara iväg på en hel del hudvårdsrelaterade aktiviteter men när det kommer till ansiktsbehandlingar är jag kanske den mest oerfarna på hela norra halvklotet. Jag kom helt enkelt in i hudvårdstänket och skönhetsbranschen ganska sent. Kanske är det därför mitt intresse växt så lavinartat och blivit så intensivt. Jag kom in sent men attans vad intressant det är!

Under de två senaste åren har jag fått ta del av så mycket, fått lära mig så mycket och haft förmånen att träffa så oerhört många intressanta människor. Den här hösten kommer ni kanske tom att få ta del av ännu fler av dessa möten, kanske kan ni ta in den här skönhetsbranschen tillsammans med mig? En hel rad first impressions, en hel del produkttester och såklart en hel del sheetmasks, läppstift och en del anti age.

 

Hud och Kosmetikmässan och Mary Cohr

En av höstens första skönhetsdestinationer var på Hud och Kosmetikmässan och ett samlat antal varumärken som ställde ut. Jag passade på att ta ett möte med Mary Cohr. Jag må vara ny i branschen men Mary Cohr är ett sedan länge etablerat varumärke. 

Vad jag verkligen uppskattar är när jag får träffa grundare av varumärken eller som i det här fallet de som utbildar hudterapeuter inom sitt respektive varumärke. Där får man chansen att ställa alla frågor och vet att man får de rätta svaren. Mary Cohr var inte helt nytt för mig men jag visste faktiskt inte att de var så stora i Frankrike, där de kommer från, som de är. Där finns Mary Cohr-salonger runt om i hela landet och fransyskorna är ju kända för att vara hängivna sin skönhetsrutin. Där slår de oss alla på fingrarna.

DermaPH

Behandlingen som jag blivit inbjuden att för dagen var en Derma PH-behandling. Dvs en syrabehndling, min första.

 

DERMA pH  är en djupverkande exfolierande behandling men fytinsyra utvunnen ur riskorn. Syran har en målinriktad och mycket god effekt på bruna fläckar och ojämn pigmentering. Är det något som är vanligt att det dyker upp så är det pigmenteringar. Pigmenteringar kan vara hormonella men består allt som oftast på solskador efter spf-slarv genom åren. Behandlingen ska sudda ut synliga tecken på åldrande, ge ny lyster och verka uppljusande på hudtonen. Visst låter det fantastiskt!

Först ut penslades fytinsyran ut på huden och för att det skulle vara så behagligt som möjligt fortsatte hudterapeuten rytmiskt pensla i hela 10minuter vilket var väldigt meditativt och skönt. Därefter applicerades en booster och avslutningsvis en mask. Trots att jag i det här fallet låg i en ganska stimmig mässhall var det lätt att bara vända sig inåt och låte stunden och stillheten ta över.

Behandlingen var helt fantastisk. Så skönt att bli ompysslad och faktum är att resultatet syntes på en gång. Trots en verksam syra hann min hy lugna sig under masken och utan överdrift var min hy finare på direkten och jag kunde fortsätta mitt mässbesök utan någon som helst rodnad. Jag skulle definitivt gärna göra detta till en regelbunden rutin, likt fransyskorna, för det här väcker ett behov hos mig eller låt oss säga ettintresse.

För bästa resultat rekommenderas en kur på 3 gånger med 1 behandling per vecka. Behandlingen går bara att göra på salong.

 

Ni som känner ig kanske har svårt att förstå att jag faktiskt kunde vara tyst så länge…Men självklart skulle även läpparna få sitt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *